≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajdenu preti impičment: Predstavnički dom SAD otvara istragu o opozivu predsednika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Republikanci, koji sada usko kontrolišu Predstavnički dom, optužili su Bajdena da je profitirao dok je bio potpredsednik od 2009. do 2017. od stranih poslovnih poduhvata njegovog sina Hantera Bajdena

  • 14
Džo Bajden Joe Biden Varšava Poljska Foto: Tanjug/AP

Predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti saopštio je u utorak da je podržao pokretanje formalne istrage o opozivu američkog predsednika Džoa Bajdena.

Od Mekartija se takođe očekivalo da će na specijalnom sastanku u četvrtak na specijalnoj konferenciji o istragama republikanaca u Predstavničkom domu da izjavi da je otvaranje istrage o opozivu Bajdena sledeći logičan korak, rekli su poznati izvori za CNN.

On je rekao da su tokom proteklih nekoliko meseci "republikanci iz Doma otkrili ozbiljne i verodostojne optužbe o ponašanju predsednika Bajdena".

Republikanci, koji sada usko kontrolišu Predstavnički dom, optužili su Bajdena da je profitirao dok je bio potpredsednik od 2009. do 2017. od stranih poslovnih poduhvata njegovog sina Hantera Bajdena. Još nisu izneli dokaze.

Za sada nisu pronađeni konkretni dokazi o Bajdenovim propustima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA