≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin i Kim Džong Un sastali se na ruskom kosmodromu Vostočni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šefovi država će obići kosmodrom Vostočni, posle čega će održati razgovore

  • 19

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, koji je stigao na kosmodrom Vostočni, u Amurskoj oblasti.

Ceremonija dočeka održana je na glavnom ulazu u zgradu tehničkog kompleksa.

Šefovi država će obići kosmodrom Vostočni, posle čega će održati razgovore.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un stigao je jutros vozom na železničku stanicu kosmodroma Vostočni, u ruskoj Amurskoj oblasti, gde ga je dočekao ruski predsednik Vladimir Putin s kojim je, na početku susreta, pregledao lansirni kompleks kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2.

Do Kimovog vagona dovezen je mostić sa crvenim tepihom, a sa obe strane stajala je počasna garda Istočnog vojnog okruga sa zastavama dve zemlje.

Kim je prošao pored počasne garde i ušao u ličnu limuzinu, nakon čega se severnokorejska delegacija uputila na sastanak sa ruskim kolegama.

Kim boravi u poseti Rusiji na poziv Putina, s kojim danas ima bilateralni sastanak.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da će Kim i Putin razgovarati o bilateralnoj saradnji, uključujući trgovinsko-ekonomske veze i kulturnu razmenu, kao i o situaciji u regionu i svetu.

Severnokorejski lider Kim Džong Un veruje da njegova sadašnja poseta Rusiji, prva u četiri godine, pokazuje važnost strateških odnosa između Rusije i Severne Koreje, javila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Kim je u utorak stigao u stanicu Hasan u ruskom Dalekoistočnom Primorju gde su ga dočekali ruski zvaničnici, uključujući i ruskog ministra prirodnih resursa Aleksandra Kozlova. Kim je istakao da je njegova poseta jasno pokazala ozbiljan stav vladajuće stranke i vlade Severne Koreje. Prema KCNA, cilj posete severnokorejskog lidera Rusiji je da se unaprede prijateljski odnosi dve zemlje.

Sa druge strane, Zapad strahuje da bi moglo da dođe do dogovora o naoružanju Rusije zbog rata u Ukrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. septembar 2023 | 07:37

    ONI MI ULIVAJU NADU DA NATO FASISTI NECE OSVOJITI SVET !!! SRBIJA JE POD KRVAVOM NATO OKUPACIJOM FASISTA KOJI VRSE GENOCID NAD SRBIMA!!!

  • rade

    13. septembar 2023 | 07:35

    Zapad strahuje,da bi moglo doći do dogovora o naoružavanju?Zanimljivo,a naoružanje koji oni šalju po njma je legalno,da umreš od smeha.

  • Branislav

    13. septembar 2023 | 07:21

    Kreće rat svetova....i vreme je bilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA