Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas Joda uhvatio opasnog ubicu Danila: Zbog njega je američki gradić danima živeo u strahu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Više od 500 policajaca ga je lovilo skoro dve nedelje nakon što je pobegao iz zatvora

  • 0
Danelo Cavalcante Danilo ubica zatvorenik Pensilvanija Hvatanje opasnog ubice nakon bekstva iz zatvora

Policijski pas je uhvatio begunca koji je pokušavao da otpuzi kroz gusto grmlje dve nedelje nakon što je pobegao iz zatvora u Pensilvaniji, saopštile su vlasti.

Danilo Kavalkante (34) uhapšen je u šumovitom području nakon što je letelicom detektovana toplina njegovog tela, piše Sky News.

Više od 500 policajaca ga je lovilo nakon što je pobegao 31. avgusta. Prošlog meseca osuđen je na doživotnu kaznu jer je ubio svoju bivšu devojku ispred njeno dvoje male dece u aprilu 2021.

Na konferenciji za novinare guverner Pensilvanije Džoš Šapiro rekao je da je Kavalkante "uhapšen bez ispaljenog metka" malo nakon 8 sati po lokalnom vremenu u sredu.

"Nosio je sa sobom ukradenu pušku"

Zasluge za njegovo hvatanje pripisao je "izvanrednom radu" policije i "velikoj pomoći javnosti". Avion Uprave za suzbijanje droga uhvatio je toplotni signal na zemlji u 1, ali je letelica morala da odleti zbog lošeg vremena.

Taktički tim od dvadesetak policajaca počeo je da se približava izvoru toplote oko 4 sata, konačno locirajući Danila četiri sata kasnije.

"Mogli su ući vrlo tiho. Imali su element iznenađenja. Kavalkante nije shvatio da je opkoljen dok se to nije dogodilo. To ga nije sprečilo da pokuša da pobegne. Počeo je da puzi kroz gusto grmlje noseći sa sobom (ukradenu) pušku", naveo je pukovnik državne policije Pensilvanije Džodž Bivens.

Pas, četvorogodišnji belgijski ovčar po imenu Joda, savladao je Kavalkantea dok je pokušavao da pobegne, pri čemu je begunac zadobio manju ranu od ugriza.

"Nastavio je da pruža otpor, ali je priveden uz upotrebu sile", istakao je Bivens.

Službenici su potvrdili kako Kavalkante ima "ranu na temenu" i da će biti "lekarski procenjen" pre nego što bude odveden u zatvorsku ustanovu.

Državni advokat je najavio da će u bliskoj budućnosti biti izveden pred sud pod optužbom za bekstvo.

Snimak lokalnih medija prikazuje Kavalkantea s lisicama na rukama, u prljavoj trenerci, kako ga prate do blindiranog crnog policijskog kombija. Vidi se veliki tim policajaca u maskirnim uniformama kako poziraju za fotografije sa svojim zarobljenikom pre nego što mu skinu majicu s kapuljačom i ubace ga u vozilo.

Samo nedelju dana nakon što je osuđen na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja, Danilo je pobegao iz zatvora gde je čekao premeštaj u drugačiji objekt. Dok je bio u bekstvu, Kavalkante je pokušao da kontaktira saradnike, uključujući svoju sestru koja mu nije pomogla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA