Vreme čitanja: oko 3 min.

Ne dao Bog nikome: Zbog jezive povrede kičme bolnica htela da je opljačka, spasila je upornost

Vreme čitanja: oko 3 min.

U bolnici su je ucenjivali da plati više hiljada dolara za krevet i lekove protiv bolova, a onda od nje tražili i 50.000 za operaciju kičme

  • 2
Skok u vodu Ilustracija: Pixabay

Australijska medicinska sestra obećala je da se nikada neće vratiti na Bali nakon što je šok povreda dovela do užasnog bolničkog iskustva, pišu news.com.au.

Neverovatno nesrećni skok u bazen u popularnom klubu na plaži na Baliju doveo je australijsku medicinsku sestru u situaciju da strahuje da će do kraja života ostati paraplegičarka.

Snimak skoka Linde Dehnert-Rouv sa petometarske platforme prošlog meseca izgleda kao ništa drugo do snimka turiste koji se dobro zabavlja.

Ali nezgodno sletanje na vodu ostavilo ju je u svetu bola - i straha da više neće moći da hoda. Zadobila je prelom kičme.

@lip_religion It’s been just over two weeks since fractured my spine in Bali and was told I needed neurosurgical intervention before coming home. After a much fought battle I was medically evacuated home. Im now planning my return to work. It’s been a journey to say the least. With a positive mindset and the support of my most loved humans I’m making the speediest recovery. I am blessed. #bali #spinalinjury #bangedupabroad #mrssippy #travelinsurance #cantholdmedown #unstoppable ♬ nhạc nền - Mimami - Cao Minh Đại

Ova 52-godišnjakinja je kolima hitne pomoći odvezena u lokalnu bolnicu, a za news.com.au je ispričala šta se potom dogodilo što je osiguralo da se više nikada neće vratiti na Bali.

Početak ucenjivanja

Linda je rekla da je od nje zatraženo da plati više od 1.100 dolara za lekove protiv bolova i medicinsko snimanje, a 2.500 dolara za prebacivanje iz "kolica za mrtvačnicu", na kojima je ležala, u krevet.

Dodala je da joj je rečeno da ako ne plati može da izađe iz bolnice.

"Ovo je bilo nemoguće jer mi minimalno ublažavanje bolova koje sam primila nije bilo dovoljno da izađem iz kolica da hodam", rekla je ona.


Linda je objasnila da nije bila voljna da preda svoju kreditnu karticu, plašeći se da zahtevi za novcem neće prestati.

"Pošto sam ležala u ostavi bez zvona i nisam imala medicinsku sestru koja je trebalo da mi bude dodeljena, pristala sam da predam svoju karticu", rekla je ona.

Ležala u sopstvenom urinu

"Bila sam primorana da ležim u sopstvenom urinu nekoliko sati, uprkos tome što je moj partner nekoliko puta tražio čistu posteljin", dodala je.

Linda je izjavila da joj je rečeno da će joj trebati obavezna neurohirurgija koja bi mogla da bude obavljena za osam dana i da je u opasnosti od paraplegije zbog fragmenta kosti koji se nalazi blizu njene kičmene moždine.

Samo neurohirurgija bi koštala 50.000 dolara, ne uključujući anesteziju i boravak u bolnici.

Bitka za povratak kući

Kada je počelo njeno putno osiguranje, odlučila je da želi da bude medicinski evakuisana kući u Australiju.

"Kao medicinska sestra za intenzivnu negu, svesna sam da neurohirurgija nosi značajne rizike čak i kod najveštijih hirurga", rekla je ona.

Iako je usledila "bitka" tokom koje je izgledalo da joj neće biti dozvoljeno, Linda je ipak vraćena u Melburn. Vest koju je tamo dobila bila je jedan od vrhunaca njenog života.

Kod kuće u Alfredu, rečeno joj je da joj ipak nije potrebna operacija i umesto toga njena povreda može da se "leči konzervativno uz pomoć proteza za leđa".

"To znači da ću se oporaviti mnogo brže", rekla je.

Linda je prvobitno podelila svoju priču na TikTok-u sa serijom slika koje pokazuju njen neverovatan oporavak.

Čitajte "mala slova"

"Prošlo je nešto više od dve nedelje otkako sam slomila kičmu na Baliju i rečeno mi je da mi je potrebna neurohirurška intervencija pre nego što se vratim kući", napisala je ona na snimku.

"Posle duge borbe, medicinski sam evakuisana kući. Sada planiram povratak na posao. Uz pozitivan način razmišljanja i podršku mojih najomiljenijih ljudi, ubrzano se oporavljam. Blagoslovena sam."

Linda se nada da će deljenje njene priče ohrabriti putnike iz Australije da uplate putno osiguranje pre nego što odu u inostranstvo - i da pročitaju sitna slova.

Rekla je da se oseća kao da duguje život čoveku po imenu Nara iz osiguravajuće kompanije, koji je koordinisao njenu medicinsku evakuaciju u roku od pet dana.

Iako voli Bali, rekla je da se tamo nikada neće vratiti.

"Nikad više ne bih mogla da prođem kroz ovo", rekla je.

Linda vodi sopstveni biznis kozmetičkih injekcija u Melburnu. Iako ne može da vozi, sada može da prošeta do svoje klinike na posao – za šta kaže da je njena strast.

Tokom karijere radila je u hitnoj i intenzivnoj nezi, u Kraljevskim australijskim vazduhoplovnim snagama, Viktorijinoj policiji, Hitnoj pomoći Viktorije i starosedelačkim zajednicama u udaljenoj Zapadnoj Australiji.

(Telegraf.rs)

Video: Obilazak tunela kojim je obijen depo Višeg suda u Podgorici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    14. septembar 2023 | 19:23

    Hiljadu puta sam pričao baš o ovim stvarima,na tako daleke destinacije se ne isplati ići baš zbog ovakvih situacija jer svi hoće da te oderu na bilo koji način! Drugi narodi druga kultura!

  • Dr

    14. septembar 2023 | 16:53

    Ah ta medicina. Biznis svugde isto. U razvijenim zemljama ide preko osiguranja u nerazvijenim zemljama ide preko keša kako god isto je. A ubeđen sam da joj treba operacija. Jer u razvijenim zemljama probleme rešavaju tek kad nema druge a nikad ne rade intervencije da ne dođe do problema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA