Vreme čitanja: oko 2 min.

Stravičan slučaj smrti mališana (6): "Povrede su ogromne"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečakovo telo pronađeno je svega 200 metara od njegove kuće

  • 0
Nemačka policija Ilustracija: Pixabay

Policija u Pragsdorfu kod Nojbrandenburga, u Nemačkoj, pronašla je telo dečaka. Danas je saopšteno da je obdukcija potvrdila da je Džoel (6) izboden, javlja "Bild".

Tačno oružje kojim je počinjeno ubistvo i dalje je nejasno, odnosno nije otkriveno, saopštili su policija i javni tužilac.

Telo nestalog dečaka (6) otkriveno je noću u žbunju u malom gradu u Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji. Imao je teške povrede gornjeg dela tela.

"Zbog dečakovih povreda, trenutno se pretpostavlja da je krivično delo ubistvo. Dežurni su istražitelji iz Odeljenja za ubistva Inspektorata kriminalističke policije Nojbrandenburga i Službe kriminalističke policije Nojbrandenburga da obezbede dokaze. Mesto zločina je i dalje ograđeno", rekla je portparolka policije Anja Šulc u petak ujutro. Rečeno je da je mesto zločina samo 200 metara od dečakove kuće.

"Spoljašnji izgled povreda ne sugeriše da je reč o seksualnom prestupu. Povrede u gornjem delu tela bile su ogromne i očigledno su nanete oštrim predmetom", rekla je Šulcova za "Bild". Sada je obdukcija potvrdila ovu pretpostavku.

Roditelji su prijavili nestanak dečaka juče popodne kada po dogovoru nije došao kući posle igre. Brojni građani su tada, oko 18 časova, krenuli da traže mališana. Prozivali su njegovo ime iznova i iznova.

Policija je odmah podigla veliku uzbunu. U potrazi su pomogli psi tragači, helikopteri, vatrogasci i brojni stanovnici. Portparol policije Šulc rekao je: "Ubrzo, vatrogasci su pronašli šestogodišnjeg dečaka u žbunju sa masivnim povredama gornjeg dela tela."

Telo je pronađeno oko 21.15.

Gradonačelnik Ralf Opic, koji je takođe bio uključen u potragu, rekao je za "Bild": "Misli zajednice su sa njegovomom porodicom i pokušavaju da im pomognu što je bolje moguće u ovo teško vreme."


U Pragsdorfu živi 580 ljudi.

Još nije jasno da li je i lokacija na kojoj je pronađeno telo, nedaleko od kuće pored fudbalskog terena Pragsdorf, mesto zločina.

Jedan meštanin sela je za "Bild" rekao: "Poznavao sam dečaka, ima četvoro braće i sestara. Uvek je bio ozaren, uvek živahan, uvek srećan. Često se igrao sa mojom decom i provodio noć sa nama. Zajedno su igrali fudbal i žmurke."

"Imamo 150 dece u selu, ovde se nikada nije desilo ovako nešto. To je strašno! Jutros sam zagrlio njegovu majku. Ona je potpuno u šoku", rekao je taj meštanin.

(Telegraf.rs)

Video: Obilazak tunela kojim je obijen depo Višeg suda u Podgorici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA