Vreme čitanja: oko 2 min.

Tramp: "Vrlo verovatno neću pomilovati sam sebe ako postanem predsednik"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U intervjuu koji je urađen u njegovom golf klubu Bedminster u Nju Džersiju, Tramp je pričao i o debati oko pitanja pomilovanja

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je u četvrtak da je "malo verovatno" da bi se pomilovao ako osvoji još jedan mandat 2024. godine, dodajući u ekskluzivnom intervjuu moderatorici NBC "Meet the Press" Kristen Velker da veruje da nije učinio ništa loše, javlja "NBC News".

"Mislim da je to malo verovatno. Šta, šta sam pogrešio? Nisam uradio ništa loše", rekao je Tramp. "Mislite da zato što ne verujem u rezultate izbora hoće da me strpaju u zatvor?"

Intervju, prvi Velkerove kao moderatora emisije "Meet the Press", biće emitovan u nedelju na NBC filijalama širom zemlje. "NBC News "je takođe uputio poziv predsedniku SAD Džou Bajdenu za intervju sa Velkerovom.

Tramp, koji je favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024, optužen je četiri puta — pred saveznim sudom u Vašingtonu i Floridi i pred državnim sudovima u Džordžiji i Njujorku. Optužbe proizilaze iz njegovih napora da poništi izbore 2020. godine, zbog zadržavanja poverljivih dokumenata nakon poraza i tihih isplata novca glumici u fimlovima za odrasle Stormi Danijels.

U intervjuu koji je urađen u njegovom golf klubu Bedminster u Nju Džersiju, Tramp je pričao i o debati oko pitanja pomilovanja.

"Ljudi su govorili: ’Da li biste želeli da se pomilujete? Imao sam nekoliko advokata koji su rekli: 'Možete to da uradite ako želite'", rekao je Tramp. "Imao sam neke ljude koji su rekli: 'Izgledalo bi loše ako to uradite, mislim da bi izgledalo strašno'".

Tramp se prisetio da je tada, 2021. godine, dao odlučan odgovor: "Samo da vam kažem. Rekao sam: 'Poslednja stvar koju bih ikada uradio je da se pomilujem'".

Dodao je da je poslednjeg dana na funkciji "mogao da dobije pomilovanje koje bi ga spasilo svih ovih advokata i svega ovoga — ovih lažnih optužbi, ovih Bajdenovih optužnica".

Ali Tramp je odbio da u potpunosti isključi mogućnost samopomilovanja kada ga je voditeljka pritisnula pitanjem da li bi sebi mogao dati pomilovanje "čak i ako budeš ponovo izabran".

Istovremeno, Tramp je rekao da optužnica od četvrtka protiv Hantera Bajdena, predsednikovog sina, ne podriva njegovu tvrdnju da postoje dva sistema pravde — jedan za njega i jedan za saveznike predsednika Džoa Bajdena.

"Nema sumnje u to", rekao je Tramp. "Imao je sporazum o priznanju krivice koji je bio posao veka. Umetnost dogovora - o tome možete napisati knjigu."

Hanter Bajden je optužen po saveznim optužbama da je nabavio pištolj lažnim potvrdom da nije koristio drogu.

(Telegraf.rs)

Video: "Svako dete sanja ovako nešto": Avramović se obratio Čačanima na dočeku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA