≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno da li će Bajden pomilovati sina: Bela kuća dala odgovor, a predsednik zatvorio vrata i izašao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hanter Bajden se u međuvremenu sprema za suđenje

  • 0
Džo Bajden predsednik SAD Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden neće pomilovati svog sina Hantera, istakla je Bela kuća u petak nakon što je predsednik ignorisao pitanje na tu temu, izašao iz sobe i zatvorio vrata, prenosi Daily Mail.

Ipak, sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer kasnije je pojasnila da predsednik neće povući takav potez – ponavljajući odgovor koji je dala u julu kada su je pitali o tome.

- Odgovarala sam na ovo pitanje ranije i bila sam vrlo jasna. Rekla sam ne - rekla je na svom dnevnom brifingu za štampu.

Hanter Bajden se suočava sa tri savezne optužbe i 25 godina zatvora zbog optužbi u vezi sa kupovinom oružja.

Predsednik je, nakon što je u Beloj kući dao opaske o štrajku Ujedinjenih radnika automobila, nastavio da izlazi iz Ruzveltove sobe dok su ga novinari pitali da li bi iskoristio svoja predsednička ovlašćenja da pomogne svom sinu.

Bajden se nije osvrnuo na optužbe sa kojima se njegov sin suočava.

- To je sve što ću reći - rekao je predsednik završavajući svoje reči o štrajku. Ignorisao je uzviknuto pitanje "hoće li Hanter dobiti pomilovanje", izlazeći iz sobe.

Žan-Pjer u petak nije želela da odgovori na pitanje da li je predsednik razgovarao sa svojim sinom od kada su optužbe objavljene.

Hanter Bajden se u međuvremenu sprema za suđenje. Njegov advokat je u petak tvrdio da slučaj protiv Hantera neće stići do suđenja, ali je odbio da kaže da li je Hanter bio na drogama kada je kupio pištolj zbog čega su podignute federalne optužbe.

Advokat Ejb Lovel rekao je za emisiju "Dobro jutro Ameriko" na televiziji ABC da se Ministarstvo pravde povinovalo 'političkom pritisku' republikanaca u Kongresu kada je optužilo Hantera Bajdena za tri krivična dela zbog laži o zavisnosti od kokaina kada je kupio oružje 2018.

U optužbama, dve tačke optužuju Hantera Bajdena da je popunio formular kojim je naznačio da nije koristio ilegalne droge kada je kupio revolver "Colt Cobra" u oktobru 2018. Treća tačka navodi da je posedovao vatreno oružje dok je koristio narkotik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA