Vreme čitanja: oko 2 min.

Tramp lajkovao ono što je Putin rekao o njemu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Putin je zapravo izjavio da Moskva ne očekuje nikakvu suštinsku promenu u američkoj spoljnoj politici u odnosu na Rusiju, bez obzira na to ko će preuzeti Belu kuću nakon izbora sledeće godine

  • 2
Zatvorska fotografija, mugshot, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP/Fulton County Sheriff's Office

Donald Tramp je rekao da pozdravlja komentare ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je izjavio da bi Moskvi bilo drago ako bi bivši američki predsednik ispunio zavet da će rešiti ukrajinsku krizu u roku od nekoliko dana.

U razgovoru za Kristen Velker iz NBC Njuza, Tramp je upitan o nedavnim komentarima ruskog lidera, koji je prošle nedelje rekao da  "Tramp stalno govori da će rešiti sva goruća pitanja u roku od nekoliko dana, uključujući ukrajinsku krizu... Pa, to bi bilo dobro".

"Sviđa mi se što je to rekao jer to znači da je ono što govorim tačno", odgovorio je Tramp, misleći na svoj stav o Ukrajini, dodajući "Uveo bih ga u sobu, uveo bih [ukrajinskog predsednika Vladimira] Zelenskog u sobu i dogovorio bih se."

Međutim, u svom obraćanju u utorak Putin je zapravo izjavio da Moskva ne očekuje nikakvu suštinsku promenu u američkoj spoljnoj politici u odnosu na Rusiju, bez obzira na to ko će preuzeti Belu kuću nakon izbora sledeće godine.

"Tramp je optužen da ima posebne odnose sa Rusijom, što je potpuna besmislica... Ali on je bio predsednik koji je uveo najviše sankcija Rusiji", primetio je Putin.

Bivši američki predsednik je ponovio obećanje da će pregovarati o okončanju sukoba u Ukrajini u roku od "24 sata" ukoliko dobije reizbor sledeće godine, nakon što je prethodno izjavio: "Poznajem Zelenskog veoma dobro, poznajem Putina veoma dobro – čak i bolje – i Imao sam veoma dobre odnose sa obojicom." On je takođe kritikovao milijarde dolara američke vojne podrške Kijevu, pozivajući Zelenskog da "sklopi dogovor" sa svojim ruskim kolegom kako bi okončao borbe.

Kada su ga pitali kako će pronaći rešenje za sukob, Tramp je odbio da precizira, samo rekavši da će "napraviti fer dogovor za sve".

"Ako vam tačno kažem, gubim sve svoje pregovore. Mislim, ne možete tačno da kažete šta ćete da uradite. Ali Putinu bih rekao određene stvari. Zelenskom bih rekao određene stvari", nastavio je on.

Iako se Tramp suočavao sa skoro stalnim kritikama tokom svog vremena na funkciji zbog navodnog "dosluha" sa Kremljom da pobedi na izborima 2016, on je insistirao "da nije bilo čvršće od mene sa Rusijom". On je ipak izjavio da se zaista dobro slagao sa Putinom tokom njegovog predsedništva.

Uprkos nizu krivičnih slučajeva u više država zbog navodnog pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima, navodne šeme za skrivanje novca sa porno glumicom Stormi Danijels i mešanja u izbore 2020., Tramp je trenutno prvi kandidat za republikansku predsedničku nominaciju 2024. anketiranje daleko ispred svog glavnog konkurenta, guvernera Floride Rona DeSantisa.

Tramp je negirao sva krivična dela u svakom od ovih slučajeva, dok je predsednik Putin takođe nedavno ocenio ovo pitanje, rekavši da krivične optužbe predstavljaju "progon političkog konkurenta".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gasa

    16. septembar 2023 | 14:03

    Makar tramp nije nigdje zapoceo rat,u odnosu na ostale predsednike SAD

  • Aleksa

    16. septembar 2023 | 11:59

    Sličan se sličnom raduje 😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA