Vreme čitanja: oko 1 min.

Iran i SAD razmenili zatvorenike: Pet za pet, plus šest milijardi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pet Iranaca koji su bili zatvoreni u SAD samo dvojica vraćaju u Iran, dok su dvojica zatražila da ostanu u SAD, a peti je izjavio da želi da ode u neimenovanu zemlju da bi se pridružio svojoj porodici

  • 1
Deca maloletnici zatvor Foto: Shutterstock

Pet iranskih državljana koji su bili pritvoreni u SAD oslobođeni su, javila je danas iranska televizija Pres TV navodeći da su dvojica oslobođenih na putu za Teheran.

Pres TV je ranije prenela da su Mehrdad Moin-Ansari i Reza Sarhangpur-Kafrani, sleteli u Dohu iz Sjedinjenih Američkih Država, preneo je Rojters.

U međuvremenu, pet američkih državljana napustilo je danas Iran i sletelo u Dohu u okviru razmene zarobljenika sa SAD i transfer od šest milijardi dolara iranskog novca zamrznutog od strane SAD.

Američki zvaničnici dočekali su na međunarodnom aerodromu u Dohi pet Amerikanaca koji su oslobođeni iz pritvora u Iranu, preneo je ranije Rojters navodeći da je Amerikance tokom leta za Dohu pratio švajcarski ambasador u Iranu, potvrdio je za britansku agenciju pouzdani izvor.

Ranije danas portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova potvrdio je da se od pet Iranaca koji su bili zatvoreni u SAD samo dvojica vraćaju u Iran, dok su dvojica zatražila da ostanu u SAD, a peti je izjavio da želi da ode u neimenovanu zemlju da bi se pridružio svojoj porodici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: RV i PVO Vojske Srbije na aeromitingu povodom 100 godina avijacije u Severnoj Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. septembar 2023 | 20:24

    To nisu americkih 6 milijardi dolara vec Iranske pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA