Vreme čitanja: oko 1 min.

Momak (17) planirao teroristički napad u Beču: Otkrio i ko su mu bili uzori

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom ispitivanja, priznao je svoju umešanost u planiranje napada, uključujući i sopstvenu žrtvu

  • 0
Hapšenje lisice Foto: Shutterstock

Austrijanac (17) turskog porekla uhapšen je zbog sumnje da je član terorističke oragnizacije i da je planirao teroristički napad u Beču.

Ovaj mladić je detaljno izrađivao planove za napad, a njegove aktivnosti su bile pod budnim nadzorom Uprave za zaštitu Ustava i borbu protiv terorizma, prenosi slobodnadalmacija.

Istraga je otkrila da je 17-godišnjak aktivno učestvovao čet grupi gde je raspravljao o konkretnim planovima za teroristički napad u Beču. Takođe je podelio svoju sliku na kojoj je držao nož u jednoj ruci dok mu je druga bila podignuta u znaku pozdrava ISIL-a.

Tokom ispitivanja, priznao je svoju umešanost u planiranje napada, uključujući i sopstvenu žrtvu. Navodno se ugledao na prethodne napadače iz Beča, Berlina i Francuske.

Prilikom pretresa kuće mladića u koji živi s roditeljima, specijalne policijske jedince pronašle su šablone s logom ISIL-a, borbeni nož i razne nosače podataka.

Mladić je uhapšen u Beču pre pet dana. Osimim sumnji u terorističke aktivnosti, njegova pristranost prema islamskoj veri takođe je istaknuta tokom istražiteljskog procesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA