Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac izbacio ćerku iz kuće čim je završila školu, ono što joj se potom desilo je nezamislivo bolno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osamnaestogodišnjakinja iz Njujorka spasena je od navodnog trgovca belim robljem koji ju je upoznao preko interneta, odvezao je 100 kilometara od kuće i mesecima je terao na seksualno ropstvo, navode tužioci

  • 1
Javesh Persaud Foto: Suffolk County Sheriff's

Džaveš Persaud, 33-godišnjak iz Širlija u Njujorku, navodno je upoznao žrtvu preko aplikacije Omegle u julu, prema tužiocima okruga Safolk. Aplikacija uparuje slučajne strance za ćaskanje i video pozive, saopštile su vlasti, javlja "Fox News".

"Ovaj optuženi je navodno iskoristio ranjivost žrtve kako bi joj naneo neizrecive i ponovljene traume za sopstveni profit", rekao je okružni tužilac okruga Safolk Rej Tirni.

Žrtva, koja je u sudskim dokumentima identifikovana samo kao N.N., izbačena je iz kuće svog oca nakon što je napunila 18 godina i završila srednju školu, saopštile su vlasti. Spavala je na stanicama metroa na Menhetnu u vreme kada je srela Persauda, koji joj je navodno obećao hranu i sklonište i tvrdio da je radio sa beskućnicima.

Ali kada je pristala da se sastane, tužioci kažu da ju je odvezao 100 kilometara daleko, u okrug u kojem nije imala prijatelje ili porodicu, i rekao joj da će ostati s njim u njegovom autu.

"Sledećeg dana, Persaud je navodno počeo da tera žrtvu da se upusti u seksualne radnje sa strancima u zamenu za novac, koji je zadržao za sebe", navode tužioci.

Kada je ona odbila, navodno ju je ošamario, izvukao nož i zapretio da će je ubosti, navode vlasti.

"Užasnuta, žrtva je nastavila da se bavi seksualnim činovima radi Persaudovog profita", navode vlasti.

On je takođe optužen da ju je davio da bi se povinovala i lično ju je seksualno napao.

Konačno, 1. septembra, devojka je uspela da dođe do telefona, koji je koristila da pozove "Polaris", Nacionalnu liniju za borbu protiv trgovine ljudima, prema vlastima. Policija okruga Safolk pokupila ju je i uhapsila Persauda.

Optužnica od osam tačaka uključuje četiri optužbe za seksualnu trgovinu, dve za promociju prostitucije i dve za krivična dela seksualne prirode. Persaud je zadržan uz kauciju od 500.000 dolara i na sudu će se pojaviti 16. oktobra.

Njegov advokat je odbio da komentariše slučaj.

Siromaštvo i beskućništvo su dva ključna faktora koja ljude mogu učiniti "izuzetno ranjivima" na trgovce ljudima, kaže Alesandra Parisi Serano, glavni pravni službenik "Operation Underground Railroad", neprofitne grupe koja se bori protiv trgovine ljudima širom sveta.

"Svako ko se bavi trgovinom i eksploatacijom bilo koje osobe, posebno onih najugroženijih, treba da odgovara u najvećoj meri zakona", rekla je ona za "Fox News". "Imati jake policijske i nevladine organizacije kao što je 'Polaris' da pomognu ovoj hrabroj preživeloj pokazuje zašto je javno/privatno partnerstvo ključno za rešavanje problema trgovine ljudima."

Otprilike 25 miliona ljudi širom sveta su žrtve trgovine ljudima, navodi se u godišnjem izveštaju Stejt departmenta o trgovini ljudima. Istrage o trgovini ljudima koje uključuju američke državljane, kao i strane državljane, vođene su u svih 50 američkih saveznih država, kao i u Vašingtonu D.C. i drugim teritorijama SAD.

Prema Odeljenju za unutrašnju bezbednost, jedna od četiri žrtve trgovine ljudima ili modernog ropstva su deca - a većina prinudnih radnika, uključujući prinudne seksualne radnice, su žene i devojke.

(Telegraf.rs)

Video: Više od 150 proizvođača na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2023"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oni

    21. septembar 2023 | 06:15

    I njihov način odgoja da bace dete napolje sa godina 18 ma dajte molim vas o lijepa Srbijo mnogi te ne cjene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA