Vreme čitanja: oko 1 min.

Senator iz Nju Džersija i njegova supruga optuženi za korupciju: Po drugi put u poslednjih 10 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menendez i njegova supruga Nadin Arslanijan Menendez optuženi su za krivična dela davanja mita

  • 1
Davos, Svetski ekonomski forum Foto: Tanjug/AP

Demokratski senator iz Nju Džersija Bob Menendez optužen je za krivična dela u vezi sa korupcijom po drugi put u poslednjih 10 godina.

Menendez i njegova supruga Nadin Arslanijan Menendez optuženi su za krivična dela davanja mita "u vezi sa njihovim korumpiranim odnosom sa trojicom biznismena iz Nju Džersija", objavio je američki tužilac u Njujorku na Tviteru.

Tužioci su istraživali da li su Menendez, predsednik Senatskog odbora za spoljne poslove, ili njegova supruga, između ostalog, primili neprikladne poklone.

Menendez je energično negirao bilo kakvu nepravdu. U aprilu je rekao za Si-En-En: "Ova istraga će se, verujem, završiti apsolutno ni sa čim".

Ovo je druga grupa optužbi za korupciju koju je Ministarstvo pravde podiglo protiv Menendeza u poslednjih deset godina. Ranije se borio protiv zavere, mita i prevare u vezi sa navodnim ličnim uslugama.

Pravila demokratskog poslaničkog kluba u Senatu primoraće Menendeza da se povuče sa mesta predsednika Odbora za spoljne poslove, ali on i dalje može da bude član veća. Si-En-En se obratio Menendezovom Senatu za komentar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA