Vreme čitanja: oko 1 min.

Milo (13) upucan u glavu, nađen u šumi 3 dana nakon nestanka: Iza ubistva krije se brutalan rat bandi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegov nestanak prijavljen je 8. septembra, a njegovo telo pronašao je prolaznik tri dana kasnije

  • 0
Švedska policija Foto: Tanjug/AP

Dečak Milo (13), koji je nađen mrtav u šumi u blizini svoje kuće u predgrađu Stokholma ranije ovog meseca, poslednja je žrtva smrtonosnog rata bandi u Švedskoj, rekla je tužiteljka.

Milo je upucan u glavu u jezivom primeru "grubog i potpuno bezobzirnog nasilje bandi", rekla je tužiteljka Lisa dos Santos.

Veruje se da je upucan u Haningu, južno od Stokholma. Odbila je da pruži više informacija zbog istrage koja je u toku.

Švedski mediji, koji su objavili fotografiju Mila uz dozvolu njegovih rotelja, pišu da je telo premešteno u šumu nakon što je dečak, koji nije bio poznat policiji, ubijen.

Njegov nestanak prijavljen je 8. septembra, a njegovo telo pronašao je prolaznik tri dana kasnije.

Kriminalne bande postale su sve veći problem u Švedskoj, sa sve većim brojem pucnjava, bombaških napada i napada granatama. Većina nasilja je u tri najveća švedska grada: Stokholmu, Geteborgu i Malmeu.

Do 15. septembra, policija je izbrojala 261 pucnjavu u Švedskoj u ovoj godini, od kojih su 34 bile fatalne, a 71 osoba je povređena, prenosi AP.

Švedska vlada desnog centra pooštrava zakone kako bi se uhvatila u koštac sa kriminalom i bandama, dok je šef švedske policije ranije ovog meseca rekao da su zaraćene bande donele "neviđen" talas nasilja u skandinavsku zemlju.


"Ubijeno je nekoliko dečaka između 13 i 15 godina, majka kriminalca pogubljena je kod kuće, dok je mladi čovek upucan na putu ka poslu", rekao je šef policije Anders Tornberg na konferenciji 13. septembra.

Švedska policija je saopštila da "gledano sa tačke gledišta kriminalaca, postoji nekoliko prednosti regrutovanja mladih ljudi".

"Dete ne kontroliše policija na isti način kao odraslu osobu, niti dete može biti osuđeno za zločin. Na mladu osobu je takođe lakše uticati i eksploatisati je", rekla je policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA