≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljen nikad viđen snimak Vladimira Putina: Nastao pre više od 30 godina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak je dobila finska televizija od anonimnog izvora

  • 3
Vladimir Putin sat desna ruka Foto: Tanjug/AP

Objavljen je video snimak, na kojem se vidi ruski predsednik Vladimir Putin tokom svoje posete Finskoj ranih 90-ih.

Finska televizijska kuća YLE objavila je, do sada nikad viđen snimak, koji je dobila od anonimnog izvora. Snimak je nastao nedugo nakon što je Putin, koji je tada imao oko 40 godina, postao savetnik Anatolija Sobčaka, gradonačelnika Sankt Peterburga.

Putin i Sobčak na snimku igraju stoni-tenis protiv gradonačelnikovih telohranitelja. U jednom trenutku Putin se nasmešio, a u više navrata se dodirivao po vratu. Nakon igre, družina je otišla u ribolov. Putin je okrenut leđima kameri, iako je očito svestan da ga snimaju, piše The Guardian.

Na povratku, Putinova tadašnja supruga Ljudmila vadi ulovljenu ribu. Na snimci su vidljive i njihove dve ćerke, Marija i Katerina. Putin potom igra pikado. Film je snimljen u ugostiteljskoj vili u vlasništvu finske kompanije Thomesto, koja je uvozila drvnu građu iz Rusije.

Vila se nalazila na ostrvu Torso, oko 95 kilometara zapadno od Helsinkija, na južnoj obali Finske. Inače, aktuelni ruski predsednik vratio se u Lenjingrad - sada Sankt-Peterburg - 1990. godine, nakon što je pet godina proveo kao obaveštajac KGB-a u istočnonemačkom gradu Dresdenu.

Pridružio se Sobčakovom timu i postao šef odbora za spoljne odnose, odgovoran za trgovinske poslove i strana ulaganja. Iz tog razdoblja datiraju i prve optužbe protiv Putina za korupciju. Putin tvrdi da je dao ostavku u KGB-u u avgusta 1991. kao znak proztesta zbog neuspešnog državnog udara protiv Mihaila Gorbačova.

Prema izvoru YLE-a, Putin je tokom posete Finskoj priznao da je radio za špijunsku agenciju. Izvor je Ljudmilu opisao kao "vrlo ugodnu".

"Nisi mogao da se približiš Putinu, na primer gde biste zajedno mogli malo da popijete piće i razgovarate o ženama i životu - ništa slično. Bio je vrlo restriktivan po pitanju alkohola i nije pušio cigarete", opisao je izvor.

Snimak takođe prikazuje družinu kako opušteno ruča uz pivo i vino unutar kamene zgrade. Sobčak je na čelu stola. Kad se gradonačelniku posluži veliki komad mesa, Putin se našali na račun tržišne ekonomije, uvedene u Rusiji nakon pada komunizma.

Prema izvoru YLE-a, Putin je u vili Raseborg vrlo malo pričao. Postavio je jedno pitanje - šta bi se dogodilo da "milion i po Rusa" pređe granicu s Finskom?

U to vreme su Rusi patili od akutne nestašice hrane i osnovnih dobara. U 1990-ima Putin je bio čest gost u Finskoj. YLE je naglasio da je snimak "daleko od mačo, diktatorskog imidža koji je Putin od tada sam sebi stvorio".

(Telegraf.rs)

Video: Kruži video Putinovih nogu, svi zabrinuti za njegovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. septembar 2023 | 08:43

    PUTIN JE OD RUSIJE NAPRAVIO MOCNU DRZAVU KOJA JE SPOSOBNA DA SE ODBRANI OD NATO ALIJANSE KOJA JE JOS TADA POCELA SA RATNIM PLANOVIMA !!! SLAVA PUTINU !!! SLAVA RUSIJI !!!!

  • ZAC

    25. septembar 2023 | 09:48

    Kada pisete o diktatorima nikada nemojte zaboraviti da pisete o imperijalistima jer su oni istog kova .

  • Milutinac

    25. septembar 2023 | 09:14

    Koji frajer čoveče? KGB nisu znali ni da ga obuku kako treba izgledao ko neki pajac a već dobije priliku da ide u Hag.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA