Vreme čitanja: oko 3 min.

Misterija leša pronađenog na zaštitnoj ogradi u Trstu: Kruže brojne teorije o sumnjivoj smrti

Vreme čitanja: oko 3 min.

Leš je bio skriven, pošto je trebalo proći peške da biste ga primetili, ali ne previše: da je završio u strmini, u neuobičajenoj jaruzi do koje je teško doći peške, među rastinjem i životinjama, ne bi bio otkriven dugo vremena

  • 0
Masakr u Rimu pucnjava karabinjeri italijanska policija Foto: Tanjug/AP

Čovek je bio vezanih očiju, fiksiranih ruku vezanih selotejp trakom i obešen za šipku zaštitnog parapeta koji se nalazi iza zaštitne ograde, a visio je ispred litice od desetak metara. U takvom položaju su tehničari Anasa, italijanske kompanije za izgradnju i održavanje puteva, juče pronašli leš na tršćanskom Velikom putu, brzoj "arteriji" koja vodi van grada.

Kako javlja leggo.it, oni su otišli ​​tamo radi održavanja puta i proređivanja biljaka u nedelju ujutro, ali su umesto toga pronašli telo.

Leš je bio skriven, pošto je trebalo proći peške da biste ga primetili, ali ne previše: da je završio u strmini, u neuobičajenoj jaruzi do koje je teško doći peške, među rastinjem i životinjama, ne bi bio otkriven dugo vremena.

Umesto toga, ovaj čovek koji izgleda kao da je srednjih godina, tamnoput i bliskoistočnog porekla, otkriven je prilično rano u poređenju sa datumom smrti: iako delimično saponifikovan, navodi se da je u trenutku kada je pronađen bio mrtav samo dva ili tri dana.

Ko bi mogao biti žrtva

Na telu je, pored ostalih papira, pronađena potvrda od 10. septembra, kojom je dijagnostikovan "anksiozno-depresivni sindrom" i propisana je potreba za psihijatrijskim pregledom.

Muškarac bi mogao biti iranski državljanin B.K, rođen u Teheranu 1968. godine, inače beskućnik u Trstu, navodi portal.

Glasine

Karabinjeri, koji istražuju slučaj, pronašli su razne papire o njemu, ali ne i lična dokumenta. Zato je počela potraga za opštim informacijama.

U početku su se širile glasine da je muškarac bio mučen ili na neki drugi način podvrgnut torturi, ali su karabinjeri to negirali: barem u ovoj početnoj fazi, takođe zbog stanja tela, nisu pronađeni znakovi nasilja.

Jezivo otkriće šokiralo je Trst, koji nije navikao na slučajeve ovog tipa, navodi leggo.it, dodajući da je teško ne pomisliti na "posao" profesionalnih ubica, odnosno na scenario koji vodi do ubistva.

Lako ga je povezati s obračunom u mafijaškom stilu, tragedijom koja se dogodila u svetu trgovine drogom, ili sa sukobima između bandi slovenskih kriminalaca, ako ne i sa procvatom migracijskog fenomena sa švercerskim organizacijama, pošto u Trst svakog dana stigne na desetine migranata predvođenih profesionalnim krijumčarima.

Leggo.it navodi da zbog toga ovo može da bude "radnja koja zbog svoje surovosti i eklatantnosti deluje kao poruka, upozorenje upućeno nekome".

Karabinjeri su pak veoma oprezni: pošto su izvukli telo, a nakon početnog površnog pregleda, nijedan trag nije favorizovan. Juče popodne se, između mnogih drugih, pojavila i (očigledno ne baš verodostojna) hipoteza o samoubistvu.

Istraga

Ruke leša su bile vezane, ali su imale marginu delovanja od tridesetak centimetara, razdaljinu dovoljnu da se pripremi poslednji gest, ali nedovoljno da se može osloboditi u slučaju moguće promene mišljenja nakon što je vešanje počelo, kažu istražitelji.

Istražitelji se nadaju da će pronaći neke reference gledajući snimke kamera koje prate put po kom niko ne ide pešice.

Tužilaštvo za sada isključuje ubistvo

Elementi koji su do sada otkriveni "ni na koji način" ne ukazuju na "smrt usled delovanja trećih lica", navelo je tršćansko tužilaštvo.

Kadaveričnim pregledom na telu nisu uočeni tragovi mučenja ili nasilja, kao ni opekotine, posekotine ili traume, već se radilo o "obduktivnim povredama koje su nastale usled fizioloških truležnih pojava koje su zahvatile leš".

Umesto toga, "jedini znaci koji se nalaze na telu su oni tipični za vešanje".

Tužilaštvo je preciziralo da je povez za oči koji je pronađen na očima muškarca i koji je pokrivao veći deo lica zamotana košulja kratkih rukava; druga košulja je blokirala njegove ruke, ostavljajući otvor od oko 30 centimetara. Stopala su bila blokirana lepljivom trakom.

Obdukcija još nije naložena.

(Telegraf.rs)

Video: Oprez za građane koje živi pored vodotokova: Nevreme najveće probleme napravilo u Šidu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA