Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka troje dece umrla u reci tokom terapije ledenom vodom. Patolog: Bila je gojazna

Vreme čitanja: oko 2 min.

Keli Pul (39) i njene prijateljice su rezervisale tretman disanja i uranjanja u hladnu vodu kod instruktora Kevina O'Nila koji ovo iskustvo naplaćuje oko 230 evra

  • 2
Keli Pul Kellie Poole Foto: Društvene mreže

Britanka Keli Pul (39) je u aprilu prošle godine umrla tokom terapije hladnom vodom, nakon što je uronila u ledenu reku. Istraga je pokazala da joj je stalo srce. Ona se posle ulaska u vodu smejala i šalila sa svoje dve prijateljice, ali ubrzo se požalila na glavobolju i srušila u reku.

Učesnici terapije su je izvukli na obalu reke Gojt u Derbiširu i pozvali hitnu pomoć, a bolničari su je proglasili mrtvom na mestu događaja. Jučerašnja istraga je pokazala da je temperatura vode tada iznosila 10.7 stepeni Celzijusa, piše Daily mail.

Pul i njene prijateljice su rezervisale tretman disanja i uranjanja u hladnu vodu kod instruktora Kevina O'Nila koji ovo iskustvo naplaćuje oko 230 evra. O'Nil ima 18.000 pratilaca na Instagramu, a sebe opisuje kao kvalifikovanog instruktora i terapeuta hladnom vodom, prenosi Index

Mrtvozornik Peter Njeto je tokom jučerašnje istrage kazao da takva vrsta terapije uopšte nije regulisana.

"Nas tri smo se držale za ruke, smejale i dobro zabavljale"

Aleks Kilin-Ficdžerald, prijateljica stradale Keli, ispričala je da su pre ulaska u vodu s O'Nilom vežbali tehnike disanja, ali da je izgledalo da je on u žurbi jer je njegova supruga kasnije tog poslepodneva imala sastanak. Nakon vežbi disanja su ušli u hladnu vodu u kupaćim kostimima.

- Bilo je hladno, ali ne nepodnošljivo. Kevin nas je stalno podsećao da pravilno dišemo. Na početku smo ušli do struka. Nas tri smo se držale za ruke, smejale i dobro zabavljale - kazala je ona na saslušanju.

Keli Pul, majka troje dece, ubrzo se požalila na glavobolju, a O'Nil je predložio da se poprska vodom po licu.

- Htela sam da zaronim ramena pod vodu kad sam primetila da mi prilazi Keli. Mislila sam da ide prema meni, ali sam onda shvatila da se srušila u reku - rekla je Kilin Ficdžerald.

Patolog: Bila je gojazna i imala teže srce

Obdukcija je pokazala da je Keli Pul umrla zbog iznenadnog zastoja srca, koji je uzrokovala hipertrofija leve komore. Patolog Abed Zaitun, koji je uradio obdukciju, na saslušanju je kazao da je Pul bila gojazna ako se gleda indeks telesne mase i da joj je srce bilo teže nego što se očekivalo, što je moglo pridoneti njenoj smrti.

Dodao je da ne može sa sigurnošću da kaže da je imala srčani udar zbog ulaska u ledenu reku, ali da je takva aktivnost sigurno tome mogla da doprinese. Istraga na mrtvozorničkom sudu u Česterfildu se nastavlja. O'Nil bi trebalo da da svoj iskaz kasnije ove nedelje.

(Telegraf.rs)

Video: Komisija ispitivala okolnosti zbog kojih je preminula žena od ujeda stršljena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    27. septembar 2023 | 07:01

    230 evra zaranjanje u ladnu vodu.....prevaranti na Zapadu dobro zarađuju ........

  • Nada

    27. septembar 2023 | 06:31

    U ledenoj vodi nema terapije pogotovo ko vam srce nije sto posto zdravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA