Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp i sinovi proglašeni krivim: Obmanjivali banke dok su gradili svoje carstvo nekretnina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leticija Džejms je prošle godine tužila Trampa i njegove odrasle sinove, navodeći široko rasprostranjenu prevaru

  • 5
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Njujorški sudija proglasio je Donalda Trampa i njegove odrasle sinove odgovornim za prevaru, rekavši da su Trampovi davali lažne finansijske izveštaje otprilike deceniju, piše CNN.

Sudija države Njujork doneo je delimičnu presudu po kratkom postupku njujorškom državnom tužiocu Leticiji Džejms u građanskom postupku protiv Donalda Trampa.

Odluka sudije Artura F. Engorona prethodi suđenju koje je zakazano za ponedeljak. Džejms, demokrata, tužila je Trampa i njegove odrasle sinove prošle godine, navodeći široko rasprostranjenu prevaru povezanu sa Trampovom organizacijom i tražeći 250 miliona dolara i profesionalne sankcije.

Engoron je odobrio zahtev državnog tužioca Leticije Džejms za izricanje presude po skraćenom postupku, utvrdivši da su Tramp, njegovi sinovi i drugi "po zakonu odgovorni za uporna kršenja" zakona Njujorka.

On smatra da su finansijski izveštaji koje je Tramps davao zajmodavcima i osiguravačima tokom jedne decenije lažni i rekao je da su više puta bili umešani u prevare.

Sudija je utvrdio da je Tramp godinama vršio prevaru dok je gradio svoje carstvo nekretnina i da su bivši predsednik i njegova kompanija obmanjivali banke, osiguravajuće kuće i druge tako što su masovno precenjivali njegovu imovinu i preuveličavali njegovu neto vrednost na papirima korišćenim za sklapanje poslova i obezbeđivanje finansiranje.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp dao autogram konobarici, pred masom joj se potpisao na potpuno neočekivanom mestu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic cole

    26. septembar 2023 | 23:48

    Jok bice proglasen nevinim.Mora po njihovom da bude i to je.

  • jedan i jedini

    27. septembar 2023 | 06:00

    Donald jedini i predsednički kandidat (u svetu) kojeg protivnici pokušavaju da stave u zatvor na sve moguće načine (bez razloga i povoda).

  • suma sumarum

    27. septembar 2023 | 06:09

    nije on kriv zato što su banke odobravale kredite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA