≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svatove progutao plamen, sve se desilo u nekoliko sekundi: Potresna ispovest gosta svadbe smrti

Vreme čitanja: oko 1 min.

U požaru je stradalo više od 110 ljudi

  • 0
Irak, svadba, požar Foto: Tanjug/AP

"Mlada i mladoženja su taman krenuli da plešu i popaljene su prskalice, a onda je buknuo plamen". Ovo su reči jedne od zvanica sa svadbe u Iraku na kojoj je poginulo više od 110 ljudi, a najmanje 150 je povređeno.

Sve se dogodilo u svečanoj dvorani u Al-Hamdaniji u provinciji Niniva na severu zemlje oko 22.45 časova. U sali je bilo oko 900 zvanica.

Jedan od povređenih svatova kaže da je gledao kako kako ginu žene, deca i mladići.

"Krenuo je vatromet zbog plesa... Udario je u plafon i on se zapalio. Čitava hala bila je u plamenu za nekoliko sekundi", rekao je muškarac.

Na lice mesta su stigli vatrogasci, ali je plamen već progutao gotovo čitavu halu i brojne goste u njoj. Vatrogasci su uletali kako bi izvlačili preživele.

Prvi nalazi istrage pokazuju da je hala izgrađena od izuzetno zapaljivih materijala, što je dovelo do brzog širenja požara i urušavanja konstrukcije.

Zvaničnici civilne odbrane su navodno rekli i da je spoljašnjost sale za venčanje bila ukrašena lako zapaljivim oblogama koje su ilegalne u zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA