≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je čovek osumnjičen za ubistvo Tupaka Šakura pre 30 godina: Šta sve znamo o njemu i zločinu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio član bande, govorio o Tupakovom ubistvu na televiziji

  • 2
Tupac Shakur, Tupak Šakur istraga Foto: Tanjug/AP

Dvadeset sedam godina duga istraga dovela je do osumnjilčenog za ubistvo legendarnog repera Tupaka Šakura. Tog 13. septembra 1996. godine život je izgubio u pucnjavi iz vozila u pokretu, sa svojih 25 godina.

Tupak je ranjen u vožnji. Bio je u BMW-u, koga je vozio muzički producent, u koloni od desetak automobila.

Na crvenom svetlu semafora beli kadilak se zaustavio i otvorena je paljba.

Zbog nekoliko rana od metaka, Šakur je umro sedam dana kasnije u bolnici u Las Vegasu.

Dvejn Kit Dejvis, sada 60-godišnjak, rođen je u Kaliforniji. Mnogima u svetu zabave poznat kao "Keffe D", on je samozvani član bande sa sedištem u Kaliforniji.

Dejvis je stekao slavu kao jedan od retkih živih svedoka Šakurovog ubistva nakon što je prikazan u televizijskim specijalima na mrežama uključujući A&E, USA Network i Fox.

Godine 2018, u intervjuu za BET, priznao je da je bio u Kadilaku kada je Šakur ubijen. On je umešao svog nećaka, pokojnog Orlanda "Bejbi Lejna" Andersona, rekavši da je on bio jedan od dvoje ljudi na zadnjem sedištu odakle su ispaljeni hici.

Dejvis je optužen po jednoj tački za ubistvo upotrebom smrtonosnog oružja i sa namerom da se  pomogne kriminalnoj bandi, rekao je okružni tužilac Klark Stiven B. Volfson novinarima tokom konferencije za novinare u petak.

Dejvis bi trebalo da se pojavi na sudu u narednih nekoliko dana po optužbi za ubistvo.

Dugo očekivani proboj u slučaju usledio je dva meseca nakon što su vlasti u Nevadi dobile nalog za pretres i upale u kuću povezanu sa Dejvisom 18. jula 2023.

Kuća je pripadala Dejvisovoj supruzi, preneo je AP, a policija Las Vegasa prikupila je sledeće stvari: mobilni telefon, laptopove, hard disk, fotografije, časopis sa Šakurom, metke kalibra .40 i kopiju Dejvisove biografije iz 2019, "Legenda ulice Kompton", piše USA Today.

Tupac Shakur, Tupak Šakur istraga Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim memoarima, koji se nalaze na Amazonu, Dejvis je bio "bivši napadač bande" i glavni komandir višemilionske operacije sa drogom sa sedištem u Komptonu.

"Zloglasni Šuga Najtbivši izvršni direktor "Death Row Records", i ja smo jedini živi očevici smrtonosnog sukoba na traci u Las Vegasu između putnika u naša dva vozila", napisao je Dejvis u rezimeu, nazivajući incident "nasilnim sukobom".

"To je dovelo do smrti dve najveće zvezde hip-hopa (Tupaka Šakura i Kristofera Volasa, znanog kao Notorious B.I.G.) i zauvek promenilo istoriju hip-hopa."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    30. septembar 2023 | 09:51

    Ameri reše ubistva i posle 30 i više godina, a kod nas nikad ni jedno ubistvo nije rešeno ako ubica nije pronađen u narednih par dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA