Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka policija iz saobraćaja isključila dve "tempirane bombe": Jedna je trebalo da krene za Zvornik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je zbog svih nepravilnosti napisala kaznu od 2.800 evra, a putnici su morali samostalno da se snađu kako bi pronašli alternativu za nastavak putovanja

  • 0
Nemačka policija iz saobraćaja isključila bosanski autobus Foto: Polizei NRW Düsseldorf

Nemačka policija u petak je iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine koji je vozio na relaciji Zvornik–Dortmund, opisavši ga kao "tempiranu bombu",  javlja dnevnik.hr.

Kako navode u objavi na Fejsbuk stranici policije Dizeldorfa, policijski službenici su oko devet sati ujutro na stanici u tom gradu ugledali autobus pun putnika, a na prvi pogled se videlo da vozilo nije u najboljem stanju.

Policija je odmah uočila značajnija oštećenja od korozije, a nakon što je autobus poslat na vanredni tehnički pregled, uočeno je da iz cilindra za kočenje izlazi tečnost, kao i da kočioni sistem radi neujednačeno.

Osim toga, na autobusu su zarđali nosači u predelu prednje osovine, čije je stanje toliko loše da bi se mogli stisnuti rukom i uništiti.

Nemački inspektori utvrdili su da autobus predstavlja opasnost za saobraćaj i da se nesreća mogla dogoditi bilo kada, zbog čega su autobus nazvali – tempiranom bombom.

Sa vozila su skinute registarske oznake, oduzeta je saobraćajna i vozilu je zabranjeno da nastavi vožnju sve dok ne bude popravljen.

Osim fizičkih oštećenja, prekršeni su i propisi o vremenu vožnje i odmoru vozača.

Policija je zbog svih nepravilnosti napisala kaznu od 2.800 evra, a putnici su morali samostalno da se snađu kako bi pronašli alternativu za nastavak putovanja.

Samo sat vremena kasnije, putovanje je završeno i za jedan minibus sa devet sedišta.

Specijalisti su takođe pregledali ovo vozilo do najsitnijih detalja, a nedostaci koje su pronašli ispunili su tri stranice izveštaja, uključujući nedostatke u upravljanju, kočnicama, vešanju i celoj karoseriji.

(Telegraf.rs)

Video: Scenario kao iz filma u Novom Pazaru: Diler pobegao iz Tužilaštva tokom saslušanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA