Vreme čitanja: oko 4 min.

Isekao čoveka samurajskim mačem zbog svađe u saobraćaju: Doživotno ga osakatio i dobio samo kućni pritvor

Vreme čitanja: oko 4 min.

Presuda zaprepastila žrtvu i njegovu porodicu

  • 0
Samurajski mač, katana Foto: Shutterstock

Vozač koji je čoveka koji je šetao psa u izlivu besa napao samurajskim mačem na putu u Ouklandu, Novi Zeland, osuđen je na kućni pritvor, javlja "Stuff".

Žrtva je prošla sa odsečenim delovima mesa i kostiju nakon brutalnog napada do kog je došlo kada je vozač Derin Klark izašao iz svog automobila i napao ga mačem, ostavljajući ga da krvari u jarku.

Žrtva je preživela napad zahvaljujući sinu, koji ga je pronašao i ukazao prvu pomoć pored puta u Karaki.

Ali, žrtva će zbog ozbiljnost povreda verovatno ostati sa doživotnim povredama i nesposobna za rad.

Na veliko zgražanje porodice žrtve, sudija Mina Varepuri u utorak je osudila Derina Klarka na 10 meseci kućnog pritvora, 100 sati rada u zajednici i 5.000 dolara novčane kazne nakon što se izjasnio krivim za nanošenje teških telesnih povreda sa namerom da povredi žrtvu.

Sudija Verpuri je rekla da je taj čin bio i smišljen i impulsivan, ali da povrede nisu bile predvidive jer je žrtvu udario koricama sečiva.

"Dogodio se bezosećajan i kukavički napad na bespomoćnog čoveka uz korišćenje oružja, bez prave provokacije", rekla je sudija.

Žrtva se nije pojavila na sudu, ali je njegova porodica govorila o svom besu zbog napada i da su njegova supruga i ćerka i dalje u strahu.


"Previše sam uplašena da bih zaspala, previše sam uplašena da se probudim i čujem da tata nije izdržao i da je umro", rekla je ćerka žrtve.

Govorila je o noćnim strahovima, napadima panike i noćnim morama, kao i da se previše plaši da čak i proveri poštanski sandučić iz straha da će se Klark vratiti.

Svaki od članova porodice žrtve izrazio je zabrinutost što Klark živi u istoj zajednici kao i oni.

Prilikom izricanja kazne, sudija Varepuri je pohvalila radnju sina žrtve, jer bi bez njegove "blagovremene intervencije bila velika verovatnoća da bi žrtva podlegla gubitku krvi i umrla od zadobijenih povreda".

Detaljan opis napada

Napad se dogodio u januaru, u Karaki, na jugu Ouklanda.

Oko 15 časova, Darin Klark je vozio svoj "Tesla Model 3" iz 2022. godine istim putem.

Sudski dokumenti ne navode kojom je brzinom Klark išao, ali je šetač pasa bio zabrinut zbog toga koliko je brzo vozio - i stao je na sredinu trake, ukazujući Klarku da uspori.

Klark jeste usporio i zaobišao šetača pasa, ali dok je prolazio, šetač je dlanom udario u krov njegovog automobila.

I u tom trenutku situacija je eskalirala.

Klark je zaustavio automobil, zgrabio repliku samurajskog mača prekrivenog drvenim koricom, i prišao žrtvi.

Zamahujući mačem, udario je čoveka u rame i vrat, od čega su se razbile korice i ukazalo sečivo.

U napadu je muškarcu posekao uho i vrat. Odsekao je veliki komad mesa i kosti sa njegovog levog ramena i presekao mu levu ruku.

Od siline napada žrtva je pala u obližnji jarak, a Klark se vratio u svoju Teslu – sa ženom i decom koji su vrištali unutra – i odvezao se kući.

U sudskim dokumentima se navodi da je žrtva imala "intenzivne bolove i jako je krvarila", ali je uspela da stane na noge i stigne do obližnjeg prilaza, gde je pozvonila na interfon.

Ali niko nije odgovorio.

Pokušao je da upotrebi telefon da pozove pomoć, ali "nije mogao njime da upravlja jer ga je krv sprečila da ga otključa".

Prolazeći oko osam minuta nakon napada, sin žrtve je uočio svog oca, iskočio iz automobila i pozvao hitnu pomoć, te pokušao da zaustavi krvarenje.

Čovek je odveden u bolnicu Midlmor u kritičnom stanju. Lekari nisu očekivali da će preživeti i rekli su njegovoj porodici da se oprosti s njim.

Prema rečima Klarkovog advokata Grema Njuela, njegov klijent se posle napada odvezao kući i, nakon što je ostavio svoju decu, pozvao hitnu pomoć i vratio se na lice mesta da potraži žrtvu.

Kasnije te večeri otišao je u lokalnu policijsku stanicu, predao se i priznao šta je uradio, opisujući to kao "glupi bes na putu".

"Izjavio je da je podnosioca žalbe napao sa samurajskim mačem u koricama i da je upotrebio samo 50 odsto snage", navodi se u sudskim dokumentima.

Rekao je da je mač ostavljen u njegovom automobilu radi zaštite nakon dva prethodna incidenta.

Trajne posledice po žrtvu

Povređeni muškarac radio je kao električar od kada je napustio školu, a nedugo pre nego što je napadnut odlučio je da krene u samostalan posao.

Ali, zbog povreda nije mogao da koristi levu ruku i imao je probleme sa govorom i spavanjem, a sada je suočen sa nemogućnošću da ponovo radi, rekla je sudija Varepuri.

"Može da obavlja samo delić svakodnevnih zadataka koji su mu donosili radost i zadovoljstvo. Svakodnevno trpi nelagodnost koja će ga verovatno pratiti do kraja života."

Njegova porodica je takođe govorila o tekućim posledicama u njihovim kućnim životima, a njegova ćerka pati od redovnih napada panike.

Njegova supruga je u izjavi o uticaju na žrtvu rekla da se njen muž sada lako ljuti i izbegava društvene interakcije, tako da ne mora da priča o incidentu.

"Veoma je teško pričati o tome šta se dogodilo, a da ne briznem u plač, to je kao nešto što se dešava u horor filmu."

(Telegraf.rs)

Video: Slavio hapšenje uz čuveni hit: Zakucao se džipom u orgadu komšije, pa u policijsku stanicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA