Vreme čitanja: oko 1 min.

Klubovi u Španiji, u kojima su za vikend izbili požari, radili bez dozvole: Isplivali novi detalji istrage

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmanje 13 osoba poginulo je u požaru koji je zahvatio noćne klubove u Mursiji

  • 0
Španija, Mursija, noćni klub Teatar požar Handout / AFP / Profimedia

Dva noćna kluba koja su uništena prošlog vikenda u smrtonosnom požaru u gradu Mursija na jugoistoku Španije punih godinu dana rade bez važeće dozvole i bilo im je naloženo zatvaranje, saopštile su danas lokalne vlasti.

U saopštenju se navodi da je nije jasno zašto je klubovima tolerisano da nastave sa radom iako nisu imali validnu dozvolu, prenosi Rojters.

Najmanje 13 osoba poginulo je u požaru koji je zahvatio noćne klubove u Mursiji, potvrdile su u nedelju španske službe za vanredne situacije.

Četiri osobe prebačene su u bolnicu zbog udisanja toksičnog dima, a spasilačke službe tragaju za nekoliko ljudi koji se vode kao nestali nakon požara, preneo je ranije Rojters. Požar je izbio oko šest ujutru u jednom od klubova i proširio se na druga dva susedna kluba, preneo je madridski dnevnik El Pais.

Dijego Seral iz španske policije rekao je novinarima da su tela poginulih pronađena u klubu Fonda, koji je pretrpeo veliku štetu i gde je došlo i do urušavanja krova i dodao da će biti potrebno vreme kako bi se identifikovale žrtve.

Španski mediji preneli su da je u vreme izbijanja požara u toku bilo nekoliko proslava rođendana.

Gradonačelnik Mursije Hose Baljesta proglasio je trodnevnu žalost, a u toku je istraga o uzroku požara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA