Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nema zločina. Sprovodi se zločin protiv mene", poručio Tramp na suđenju u Njujorku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužiteljka Džejms traži da se Trampu izrekne kazna od 250 miliona dolara i da mu zauvek bude zabranjeno da posluje u Njujorku

  • 0
Donald Tramp suđenje Foto: Tanjug/AP

U Njujorku je završeno iznošenje uvodnih izjava na suđenju bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu koji se suočava sa optužnicom da je lažno predstavljao vrednost svoje imovine.

"Donald Tramp je godinama lažno predstavljao vrednost svoje imovine da bi se obogatio i prevario sistem", rekla je državna tužiteljka Letiša Džejms, prenosi Njujork tajms.

Dodala je da "bez obzira na to koliko ste bogati ili moćni, u ovoj zemlji za vas ne važe posebni zakoni".

Prema njenim rečima, bivši američki predsednik je preuveličavao svoje bogatstvo za više od dve milijarde dolara. Tramp je, sa druge strane, novinarima poručio da tužiteljka pokušava da mu našteti jer ankete pokazuju da ima podršku Amerikanaca.

"Nema zločina. Sprovodi se zločin protiv mene", poručio je bivši predsednik SAD.

U svojim uvodnim izjavama, tužioci su se fokusirali na mehanizme kojima se procenjuje vrednost imovine, dok su Trampovi advokati tvrdili da nema ničeg spornog u finansijskim izveštajima njihovog klijenta, navodi Njujork tajms.

Tužiteljka Džejms traži da se Trampu izrekne kazna od 250 miliona dolara i da mu zauvek bude zabranjeno da posluje u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte snimak Trampa u sudnici kad ga izvode kod sudije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA