Vreme čitanja: oko 1 min.

U Norveškoj je stupila na snagu zabrana ulaska automobila s ruskim tablicama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bugarska je u ponedeljak najavila sličnu meru za vozila

  • 0
Kama 1, ruski električni automobil Printscreen: YouTube/Центр НТИ СПбПУ

Zabrana koju je Norveška uvela za ulazak automobila registrovanih u Rusiji stupila je danas na snagu.

Norveško Ministarstvo spoljnih poslova najavilo je uvođenje zabrane ulaska ruskim automobilima 29. septembra. Ministarstvo je saopštilo da se mera odnosi na lične automobile sa devet ili manje sedišta, kao i na privremene ulaske u tu zemlju.

Od zabrane su izuzeti automobili u vlasništvu državljana Norveške ili zemalja Evropskog ekonomskog prostora koji stalno borave u Rusiji i njihovih rođaka. Takođe, ograničenja se ne odnose na diplomatski transport i automobile međunarodnih organizacija, prenosi RIA Novosti.

Bugarska je u ponedeljak najavila sličnu meru za vozila registrovana u Rusiji, a zabrana je stupila na snagu istog dana.

Istovremeno, Francuska ambasada je demantovala izveštaje RIA Novosti da se Pariz pridružio zabrani ulaska automobila sa ruskim registarskim tablicama, ukazujući da se to pitanje još razmatra.

Prethodno je Evropska komisija objavila saopštenje u kojem se navodi da se sankcije koje je Savet EU uveo Rusiji još 2022. godine odnose i na lična vozila ruskih državljana sa ruskim registarskim brojevima, te, shodno tome, Rusi ne mogu da uđu na teritoriju Evropske unije ličnim vozilima ni u turističke svrhe, čak i na kratak period.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: EU i Norveška donirale medicinsku opremu Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA