Vreme čitanja: oko 1 min.

Kongresmen napadnut usred Vašingtona: Prepala ga trojica naoružanih ljudi nedaleko od Kapitola

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napad se dogodio nedaleko od Kapitola

  • 0
Kapitol Hil Foto: Tanjug/AP

Američkog kongresmena Henrija Kueljara iz Teksasa u ponedeljak uveče su napala tri naoružana napadača, saopštila je njegova kancelarija, javlja AP.

Kueljarov šef kabineta Džejkob Hohberg objavio je saopštenje u kom se navodi: "Dok je kongresmen Kuelar parkirao svoj automobil večeras, tri naoružana napadača prišla su mu i ukrala mu vozilo. Srećom, nije povređen i radi sa lokalnim organima za sprovođenje zakona."

Hohberg je rekao da je policija pronašla Kueljarovo vozilo.

Kongresmen Henri Kueljar Kongresmen Henri Kueljar Foto: Tanjug/AP

"Vašington post" je objavio da se napad dogodio u 21.30. u oblasti Nejvi jard u Vašingtonu, manje od dva kilometra od američkog Kapitola.

Incident od ponedeljka bio je drugi napad na člana Kongresa u Distriktu Kolumbija ove godine. U februaru, demokratska kongresmenka Endži Krejg iz Minesote napadnuta je u svojoj stambenoj zgradi u Vašingtonu, zadobila je modrice ali i izbegla ozbiljne povrede. Šef njenog štaba rekao je da napad ne izgleda politički motivisan.

U junu, Kendrid Kalil Hamlin (26) izjasnio se krivim u tom slučaju po optužbama za napad na člana Kongresa i napad na službenike za sprovođenje zakona. Hamlin je takođe optužen za napad na dva policajca dok su pokušavali da ga uhapse istog dana kada je napao Kregovu.

(Telegraf.rs)

Video: Pijani GTA na ruski način: Razvalio džipom pola kraja i tu nije kraj!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA