≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamera snimila trenutak kada je autobus pun turista pao sa nadvožnjaka kod Venecije

Vreme čitanja: oko 1 min.

U stravičnoj nesreći poginula je 21 osoba, među kojima su i deca, dok je 15 povređeno

  • 0
Venecija autobus nesreća Italija Foto: Tanjug/AP

Bezbednosne kamere snimile su trenutak kada je autobus pun turista pao sa nadvožnjaka sa visine od 10 metara kod Venecije, nakon čega se zapalio.

Na snimku se vidi kako beli autobus dolazi na rampu nadvožnjaka, a zatim odjednom pada sa njega.

Snimak je postao viralan na društvenim mrežama.

Telegraf.rs nije mogao da proveri njegovu autentičnost.

Da podsetimo, u stravičnoj nesreći poginula je 21 osoba, među kojima je dvoje dece, dok je 15 povređeno.

Prefekt Venecije Mikele Dibari izjavio je da su među poginulima državljani šest zemalja: 4 iz Ukrajine, dva iz Španije, dva iz Austrije i po jedan iz Hrvatske, Nemačke i Francuske, preneo je londonski Gardijan.

U međuvremenu se oglasio portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko koji je izjavio da je pet državljana Ukrajine smrtno stradalo u ovoj nesreći, kao i da su trojica Ukrajinaca povređena, prenela je danas ukrajinska agencija Rbc-UKraine.

Italijanske vlasti su saopštile da se veruje da je Austrijanka koja je poginula u nesreći majka dve devojčice od tri i 13 godina, koje se nalaze u bolnici u Trevizu i nisu životno ugrožene.

Premijerka Italije Đorđa Meloni izrazila je "najdublje saučešće" rekavši da je u mislima sa žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima.

Tužilaštvo u Veneciji potvrdilo je da je pokrenuta istraga s ciljem da se utvrdi šta je dovelo do nesreće. Kolege vozača autobusa potvrdile su za italijansku novinsku agenciju da je za volanom bio iskusan profesionalac. Ostaci autobusa uklonjeni su sa mesta nesreće i odneti na depo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA