Vreme čitanja: oko 2 min.

Tramp doživeo još jedan žestok udarac: Ovaj će ga posebno boleti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Godinama se trudio da se na sve načine zadrži u tom društvu

  • 2
Donald Tramp suđenje Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pao je sa "Forbsove liste 400 najbogatijih Amerikanaca" po drugi put u tri godine, prenosi "The Hill".

Tramp, sa procenjenim bogatstvom od 2,6 milijardi dolara, 300 miliona dolara je manje od kriterijuma koje je postavila lista "Forbs 400", što je zadalo udarac bivšem predsedniku, za kojeg je magazin naveo da je decenijama "opsednut" listom.

"Forbs" je saopštio da je neto vrednost bivšeg predsednika smanjena za više od 600 miliona dolara u odnosu na pre godinu dana, navodeći Trampovu platformu društvenih medija, "Truth Social", kao primarni razlog. Prema časopisu, Trampov udeo od 90 odsto u matičnoj kompaniji "Truth Social" pao je sa oko 730 miliona dolara na manje od 100 miliona dolara.

"Forbs" je naveo da su Trampove poslovne zgrade u San Francisku i Njujorku, čija vrenodsti je smanjena za milione dolara, takođe imale ulogu u padu njegovog bogatstva.

Ova rang lista dolazi nakon početka suđenja Trampu za građansku prevaru u Njujorku, gde se suočava sa tužbom njujorškog državnog tužioca Leticije Džejms zbog navodne prevare koja je trajala više od decenije.

Prvog dana suđenja u ponedeljak, tužioci su pokazali Majklu Koenu, Trampovom advokatu i posredniku, da su on i bivši finansijski direktor Trampove organizacije Alen Vajselberg bili zaduženi za naduvavanje imovine bivšeg predsednika kako bi "dobili broj koji je gospodin želeo."

Koen je dao primer tužiocima u kojima bi Tramp možda želeo da bude "više na Forbsovoj listi", pa bi predložio da, na primer, njegova neto vrednost od šest milijardi dolara treba da bude osam milijardi.

Kada je Džejms najavila tužbu protiv Trampa prošlog septembra, ona je ukazala na Koenovo svedočenje pred Kongresom iz 2019. godine, u kojem je tvrdio da je Tramp značajno precenio svoje bogatstvo pre nego što je preuzeo dužnost predsednika.

Tramp je stavljen na "Forbsovu listu 400" 1996. godine, prema magazinu, gde je ostao do 2021. godine, kada je njegovo bogatstvo palo na 2,5 milijardi dolara, oko 400 miliona dolara ispod granice koju zahteva lista.

U to vreme, "Forbs" je saopštio da se Tramp zadržao na imovini po preuzimanju funkcije 2017. umesto da stavi novac u fond za praćenje indeksa, što ga je, kako je navedeno, koštalo dve milijarde dolara. Pandemija kovid-19 takođe je zadala udarac Trampu.

(Telegraf.rs)

Video: JSD Partizan danas proslavlja 78 godina postojanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милојко

    4. oktobar 2023 | 17:54

    Ајд што амери пљују по Трампу! Ал и ови наши брате убише!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA