Vreme čitanja: oko 1 min.

Dramatični prizori iz Indije nakon poplava: Najmanje 14 poginulih, više od 100 nestalih, među njima i vojnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obilne padavine podigle su nivo planinskog glečerskog jezera, nakon čega je došlo do izlivanja vode koja je izazvala bujične poplave u dolini

  • 0
Indija poplave Foto: Tanjug/AP

U poplavama u državi Sikim, na severoistoku Indije, poginulo je najmanje 14 ljudi, a 102 osobe, uključujući 22 pripadnika vojske, vode se kao nestale, saopštile su danas lokalne vlasti.

Obilne padavine podigle su nivo planinskog glečerskog jezera, nakon čega je došlo do izlivanja vode koja je izazvala bujične poplave u dolini, rekli su zvaničnici, prenosi Rojters.

Ova katastrofa, koja je uticala na živote 22.000 ljudi, poslednja je u nizu smrtonosnih vremenskih nepogoda u planinskim oblastima južne Azije za koje su krive klimatske promene.

Obilne padavine otežale su potragu za nestalim indijskim vojnicima, a glavni grad države Sikim Gangtok je odsečen, naveli su zvaničnici.

Indijski meteorološki zavod je upozorio na pojavu klizišta i prekid letova, jer se predviđa da će jaka kiša nastaviti da pada u naredna dva dana u nekim delovima Sikima, preneo je ranije Rojters.

Kišna oluja je pogodila dolinu oko 150 kilometara severno od Gangtoka, koji se nalazi nedaleko od granice sa Kinom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA