Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac i sinovi uhapšeni zbog prodaje lažnog leka za koronu: Tvrdili da leči i rak i HIV

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trgovinu su obavljali preko sajte crkve

  • 0
Deca tinejdžeri delikventi dečiji zatvor za decu Foto-ilustracija: Shutterstock

Muškarac sa Floride i trojica njegovih sinova osuđeni su danas zbog prodaje industrijskog izbeljivača kao lažnog leka za kovid-19 preko sajta crkve u koje odlaze.

Savezni sudija u Majamiju osudio je Džonatana Grenona (37) i Džordana Grenona (29) na 12 godina i sedam meseci zatvora, dok su Mark Grenon (66) i Džozef Grenon (36) dobili po pet godina, prenosi AP.

Tužioci su dodali da se u video-snimcima koji promovišu lažni lek navodi da leči 95 odsto poznatih bolesti, uključujući kovid-19, Alchajmerovu bolest, autizam, rak mozga, HIV/AIDS i multiplu sklerozu.

Ono što su Grenonovi prodavali je zapravo hlor-dioksid, koji, kada se proguta, postaje izbeljivač koji se obično koristi za tretiranje stvari poput tekstila, industrijske vode, celuloze i papira, prema Upravi za hranu i lekove, navodi AP.

Pored osuda za prevaru, Džonatan i Džordan Grenon su takođe osuđeni za kršenje naloga federalnog suda koji od njih zahteva da prestanu da prodaju ''Čarobno mineralno rešenje'' 2020.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Hapšenje ubice u Kruševcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA