Vreme čitanja: oko 1 min.

Makron osudio napad na Izrael, razgovarao sa Netanijahuom i Abasom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Makron je ranije danas napisao na platformi X (Tviter) da je razgovarao sa Netanijahuom i predsednikom Izraela Isakom Hercogom

  • 4
Emanuel Makron Francuska predsednik Foto: Tanjug/AP

Predsednik Francuske Emanuel Makron osudio je danas napade na Izrael i rekao da je o situaciji razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i drugim regionalnim liderima.

Francusko predsedništvo je saopštilo da je Makron razgovarao sa Abasom, predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al-Sisijem i vršiocem dužnosti premijera Libana Nadžibom Mikatijem, preneo je Rojters.

"Predsednik je izrazio zabrinutost zbog situacije i podsetio svakog od njih na važnost osude nedvosmisleno terorističkih napada na Izrael, njegove vojnike i njegove ljude", navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

Makron je ranije danas napisao na platformi X (Tviter) da je razgovarao sa Netanijahuom i predsednikom Izraela Isakom Hercogom.

"Francuska je solidarna sa Izraelom i Izraelcima, posvećena njihovoj bezbednosti i njihovom pravu da se brane", istakao je on.

Abas je pozvao Makrona da interveniše kako bi zaustavio "izraelsku agresiju", koju su sprovele "okupacione snage ili grupe naseljenika protiv Palestinaca", prenela je agencija WAFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostelo

    8. oktobar 2023 | 00:15

    Sta se ti vise mesas??

  • Гаргамел

    8. oktobar 2023 | 05:18

    Французи су баш компетентни да осуде неког ! Бомбардовали су Либију ( уређену државу ) и заувек унесрећили тај народ али у Украјини не показују мишиће, само шкевћу са стране. Газите ционисте ... доћи ће на ред и колонијалне силе!

  • nikolas

    7. oktobar 2023 | 23:18

    RATNI PLAMEN SE SIRI SVETOM !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA