Vreme čitanja: oko 1 min.

"Teroristi su u kući": Posle ove rečenice mami i ćerkama se gubi svaki trag, otac moli Hamas da ih ne povredi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mama i dve devojčice od 5 i 3 godine bile su u poseti baki kada su ih oteli militanti Hamasa, a očajni otac otada ne zna ništa o njima

  • 3
Doron Katz Asher Foto: Facebook/Doron Katz Asher

Muškarac iz Izraela moli za bezbedan povratak svoje supruge i dve ćerke nakon što su ih militanti Hamasa oteli u iznenadnom napadu za vikend.

Joni Ašer je molio palestinsku miliciju da ne povredi njegovu porodicu i čak je ponudio da uzmu njega umesto njegove porodice nakon što su njegova supruga i dve ćerke otete dok su bile u poseti majci i baki u Nir Ozu, u blizini granice sa Gazom.

Uplašeni otac je otkrio da mu je žena Doron preko telefona rekla da su "teroristi u kući". Nakon toga se veza prekinula. Lokacija Doroninog telefona pokazivala je kako je preko granice u Gazi.

Doron Katz Asher Foto: Facebook/Doron Katz Asher

Njegovi strahovi su se obistinili nakon što je na društvenim mrežama ugledao snimak kako pripadnici Hamasa pod pretnjom oružjem njegovu suprugu i decu odvode zajedno s drugim taocima. Nakon toga ju je video u prikolici kamiona zajedno sa ostalim otetim ljudima, prenosi Daily mail.

"Prepoznao sam svoju suprugu, dve ćerke i taštu, sedele su u nekakvoj prikolici. Svuda oko njih bili su Hamasovci. Moje dve male devojčice, one su bebe, imaju tek 5 i 3 godina. Ne znam šta im se dogodilo", ispričao je potreseni otac.

Doron Ašer poseduje i nemačko državljanstvo pa njena porodica takođe moli nemačke vlasti da pomognu u njihovom pronalasku.

Da podsetimo, u Izraelu je nestao i unuk Dušana Mihaleka, dugogodišnjeg urednika muzičkog programa radija Novi Sad. On je bio na muzičkom festivalu u blizini granice sa Gazom. Mladić se od subote vodi kao nestao.


(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimci operacije "Gvozdeni mačevi" nakon napada Hamasa u pojasu Gaze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneki

    9. oktobar 2023 | 13:01

    Hamas i jeste teroristička organizacija kad otima žene i decu, kakva vojska,fuj!

  • mihailovic

    9. oktobar 2023 | 12:33

    ❤️🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱❤️

  • mihailovic

    9. oktobar 2023 | 13:43

    Proterati ,unistiti HAMAS sa podrucja cele Gaze,Palestine i Libana i nikad vise HAMAS nece izvesti teroristicke cinove na svetoj zemlji Izrael.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA