Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski smenio komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane

Vreme čitanja: oko 1 min.

U predsedničkoij naredbi, koja je objavljena, imenovan je general-major Anatolij Barhilevič za novog komandanta

  • 1
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane, koje igraju važnu ulogu u odbrani zemlje od početka ruskog napada na tu zemlju.

U predsedničkoij naredbi, koja je objavljena, imenovan je general-major Anatolij Barhilevič za novog komandanta, preneo je Rojters.

Posebnom naredbom je saopšteno smenjivanje generala Ihora Tancjura, koji je bio na toj funkciji od maja 2022. godine. Za donošenje odluka nije naveden razlog.

Barhilevič (54) je od prošle godine bio načelnik štaba trupa u istočnoj Ukrajini, gde su se vodile žestoke borbe od početka ruskog napada u februaru 2022. godine.

Deo oružanih snaga, snage Teritorijalne odbrane uključuju zaštitu ključnih objekata, borbu protiv sabotaža i neprijateljskih obaveštajnih snaga i održavanje bezbednosti u Ukrajini. One, takođe, moraju da obezbede odbranu dok je u toku razmeštanje glavnih oružanih snaga.

Zelenski je imenovao novog ministra odbrane Rustema Umerova prošlog meseca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA