Vreme čitanja: oko 1 min.

Kadirov podržao Palestince, nudi slanje svojih boraca: Reagovao je Kremlj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pitanje o prirodi ruske podrške Palestincima, Peskov je rekao da je Moskva aktivno uključena u diplomatske napore i da učestvuje u različitim formatima tražeći osnove za rešenje

  • 10
Vladimir Putin Ramzan Kadirov Foto: Tanjug/AP

Nakon što je čečenski lider Ramzan Kadirov izrazio podršku Palestincima, Kremlj je saopštio da Rusija održava diplomatske veze s obe zemlje uključene u sukob.

"Imamo dugogodišnje istorijske veze s Palestincima, nastavljamo da negujemo kontakte, uključujući i na visokom nivou. Ali u isto vreme imamo odnose s državom Izrael, s kojom takođe imamo mnogo toga zajedničkog, posebno veliki broj naših sunarodnika koji žive u ovoj državi", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Stoga, u ovom slučaju, održavamo odnose s obe strane", dodao je on.

Na pitanje o prirodi ruske podrške Palestincima, Peskov je rekao da je Moskva aktivno uključena u diplomatske napore i da učestvuje u različitim formatima tražeći osnove za rešenje.

"Nameravamo da nastavimo da ulažemo napore i igramo ulogu u smislu pomoći u pronalaženju puta do nagodbe", rekao je Peskov.

U snimku objavljenom juče, Kadirov je izrazio "potpunu podršku" Palestincima i predložio raspoređivanje svojih "mirotvornih" snaga u misiji rešavanja sukoba u Izraelu.

Kadirov je takođe pozvao "islamske, muslimanske i arapske zemlje da daju zajedničku izjavu u zaštiti svoje muslimanske braće" i okrivio Zapad i Evropu za sukob u Izraelu.

Ranije danas Peskov je izrazio značajnu zabrinutost zbog eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba i pozvao na mirno rešenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba

    10. oktobar 2023 | 16:21

    Ameri najprljaviji i najomrazeniji na ovoj planeti

  • Ko zna

    10. oktobar 2023 | 16:58

    Ko naoruza ovaj hamas pa dosad u izrael ni komarci nisu mogli uletit a sad ovolike rakete nesto sumnjivo skroz

  • Ja

    10. oktobar 2023 | 16:46

    Moja podrska Kadirovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA