Vreme čitanja: oko 1 min.

U Pojasu Gaze ubijen jedan od osnivača Hamasa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još dvojica visokih članova Hamasa, Zaharija Abu Mamar i Džavad Abu Šamala, takođe su ubijeni tokom noćašnjih napada u Gazi

  • 3
Izrael Palestina rat sukob Foto: Tanjug/AP

Jedan od osnivača palestinske militantne grupe Hamas Abdul Fatah Duhan, poznat i kao "Abu Osama", ubijen je u napadu izraelskih snaga u centralnom delu Pojasa Gaze, javio je danas izraelski javni servis KAN, pozivajući se na lokalne palestinske izveštaje.

Istaknuti član Hamasa eliminisan je u utorak u naselju Nuseirat, u centru Gaze, preneo je "Njujork post".

Još dvojica visokih članova Hamasa, Zaharija Abu Mamar i Džavad Abu Šamala, takođe su ubijeni tokom noćašnjih napada u Gazi, saopštile su ranije izraelske odbrambene snage (IDF), preneo je "Irael nešnal njuz".

Duhan, direktor škole u izbegličkom kampu Al-Nusarjat, bio je na skupu 1987. godine Muslimanskog bratstva, kada je Hamas osnovao šeik Ahmed Jasin, Palestinac koji je živeo u Gazi.

Abu Mamar je bio umešan u organizovanje i planiranje nada na Izrael, dok je Abu Šamala bio Hamasov ministar ekonomije, dodaje njujorški list.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Snimci izraelske vojske: Napadi na uporišta Hamasa u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA