≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Francuskoj i Monaku razbijena kriminalna banda narko-bosa iz Srbije: Hvalio se da je ubijao i mučio ljude?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istražitelji su snimili razgovore razmenjene na ovoj platformi, otkrivajući kriminalnu mrežu, uspostavljenu na jugoistoku Francuske i koja je uvozila veoma velike količine droge za francusko i evropsko tržište

  • 1
Policija Francuska Foto: Shutterstock

Ukupno 19 ljudi uhapšeno je prošle nedelje u Francuskoj i Monako zbog sumnje na kriminalne aktivnosti, kao što su trgovina drogom, prenose francuski mediji. Među njima je i osoba srpskog porekla Branimir V. (43), za koju se navodi da je vođa bande.

19 osoba, 13 u Francuskoj i šest u Monaku, uhapšeno je prošlog utorka, 3. oktobra u okviru velike operacije pravosudne policije, koja je rezultat opsežne i složene istrage koju je sprovela Nacionalna nadležnost za borbu protiv organizovanog kriminala.

U pitanju je jedan od nerešenih slučajeva koji proizilaze iz još jedne sudske istrage otvorene na "Sky ECC" aplikaciji, veoma popularnoj među organizovanim kriminalom.

Istražitelji su snimili razgovore razmenjene na ovoj platformi, otkrivajući kriminalnu mrežu, uspostavljenu na jugoistoku Francuske i koja je uvozila veoma velike količine droge za francusko i evropsko tržište.

Razmena obavljena putem šifrovanih poruka između februara 2020. i februara 2021. godine omogućila je identifikaciju lidera mreže srpskog porekla, Branimira V. (43).

Pored pažljive analize ovih razgovora, istražitelji su ispitali više "bankarskih i finansijskih kretanja", iz kojih je otkriven identitet srpskog pojedinca, "u srcu velike kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima".

Još gore, Srbin se navodno hvalio da je ubijao i mučio ljude.

On je navodno bio u "bliskim odnosima" sa policajcem Monaka, rekao je izvor blizak istrazi.

Organizacija je uglavnom bila aktivna u Primorskim Alpima, a kokain bi se isporučivao iz Dominikanske Republike, pre nego što bi ga mali dileri preprodali na Azurnoj obali ili poslali u druge evropske zemlje.

Prema pisanju Le Parisien, banda srpskog narko-bosa bila je umešana i u trgovinu oružja za rat, uključujući mitraljeze i jurišne puške.

Tokom pretrage, zaplenjena su dva pištolja, nešto više od 19.000 evra u gotovini, satovi i luksuzni predmeti i blindirani Audi A8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA