≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ocu draže što su monstrumi Hamasovci ubili njegovu ćerku (8), nego da su je oteli: "Smrt je bila blagoslov"

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Rekli su: 'Pronašli smo Emili. Ona je mrtva', a ja sam samo rekao 'Da!'. Rekao sam 'da' i nasmešio se, jer je to najbolja vest s obzirom na mogućnosti koje sam poznavao", rekao je Tomas Hand drhtavim glasom

  • 3
Emily Hand, oteta Foto: Privatna arhiva/CNN

Shrvani otac je rekao da je pozdravio vest da su njegovu osmogodišnju ćerku ubili teroristi Hamasa, jer je to bolje nego da bude uzeta kao talac tokom varvarskog napada na kibuc Beeri, javlja "Daily Mail".

Tomas Hend se suočio sa nepodnošljivim dvodnevnim čekanjem na vesti o njegovoj ćerki Emili nakon što su teroristi upali u njihov kibuc u subotu oko 7 sati ujutro, masakrirajući najmanje 100 ljudi.

Hend je rekao da je kibuc bio zatvoren pod paljbom tog dana oko 12 sati, tokom kojih on nije znao gde se nalazi i kakva je sudbina njegovog deteta nakon što je otišla da spava kod komšije - što je ona retko radila.

U srceparajućem intervjuu za CNN, Hend se rasplakao dok je pričao o trenutku kada mu je konačno rečeno da je telo njegove ćerke pronađeno - i rekao da je njegova reakcija bila lakša što umesto toga nije kidnapovana.

"Rekli su: 'Pronašli smo Emili. Ona je mrtva, a ja sam samo rekao 'Da!'. Rekao sam 'da' i nasmešio se, jer je to najbolja vest s obzirom na mogućnosti koje sam poznavao", rekao je Hand drhtavim glasom.

"Ona to ne radi često, ali nažalost te noći, te noći – u petak uveče – otišla je da spava kod svoje prijateljice", ispričao je Hand.

Sledećeg jutra, kibuc je bio napadnut.

Hand je opisao kako se osećao tokom opsade: "Razmišljam da će vojska uskoro biti ovde. Samo da izdržimo još malo, i još, i još."


Kasnije je Hand obavešten o ubistvu svoje ćerke.

Emily Hand, oteta Emili Hend, žrtva bezumnog terora Foto: Privatna arhiva/CNN

"To je bila najbolja vest s obzirom na o mogućnosti", rekao je i utihnuo kroz suze.

"Bilo je ili da je mrtva, ili da je u Gazi. A ako znate nešto o tome šta rade ljudima u Gazi, to je gore od smrti", rekao je on.

"Ne bi imala hrane. Ne bi imala vode. Bila bi u mračnoj sobi ispunjenoj sa biog će ga znati zna koliko ljudi. I prestravljena svakog minuta, sata, dana i mogućih godina koje dolaze. Dakle, smrt je bila blagoslov. Apsolutni blagoslov", rekao je on.

Osim procenjenih 1.200 Izraelaca koje je Hamas iskasapio tokom vikenda, palestinski teroristi su kidnapovali desetine Izraelaca i oko 20 Amerikanaca čije stanje i boravište i dalje nisu nepoznati.

Hamasovci su počinili nezamislivo nasilje nad nedužnim Izraelcima, uključujući silovanja i povlačenje po ulicama tela žena i devojaka, spaljivanje živih porodica...

Izraelske odbrambene snage odvele su u utorak novinare, uključujući ekipu "Fox News", u Beeri, koji je oko pet kilometara od granice sa Gazom.

Kibuc je do subote bio poznat kao umetnička i poljoprivredna zajednica od 1.200 ljudi.

Mesto nije proglašeno bezbednim sve do utorka, kada su uklonjena sva tela izraelskih žrtava. Međutim, spaljeni i oštećeni leševi Hamasovih boraca još su ležala u gomilama na periferiji kibuca.

Mirisi krvi i smrti bili su mučni.

Dopisnik "Fox News" Trej Jingst doveo je gledaoce u jednu od kuća sa rupama od metaka.

"Možete da vidite da su podovi umrljani krvlju", rekao je.

"Bila je subota, oko 7 ujutro, kada su militanti upali u ovo selo. Vidite oružje koje su poneli sa sobom, dodatnu municiju, rupe od metaka na strani kuće i noževe na podu."

"Potpuno je uništena. Izgleda da su neke zgrade pogođene RPG-ovima, eksplozivom."

Rekao je da je naišao na sobe "prekrivene krvlju", u kojima su stanari ubijani u svojim krevetima. Neke žrtve su obezglavljene, navela je izraelska vojska.

Jingst je tu scenu opisao kao "pakao na zemlji". Rekao je da je to najstrašnija stranica u njegovoj karijeri.

Tokom vikenda, premijer Benjamin Netanjahu objavio je rat Hamasu i jasno stavio do znanja da će Gaza osećati uticaj odmazde Izraela u decenijama koje dolaze.

Ove nedelje, izraelski vazdušni napadi su uništili čitava naselja i poslali ljude da se bore da pronađu novu sigurnost. Očekuje se samo eskalacija rata.

Netanjahu je obećao da će njegova vojska obezbediti smrt militanta Hamasa.

(Telegraf.rs)

Video: Izraelski vojnici iznose tela mrtvih civila iz kibuca Kfar Aza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    12. oktobar 2023 | 14:16

    Na drustvenim mrezama vidim Srbi pozdravljaju zlocine Hamasa. Ne znaju da su oni odsecali glave Srbima u Bosni.

  • baba

    13. oktobar 2023 | 19:40

    Jadno dete ni je krivo nizasta jadni roditelji tuga prevelika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA