Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelu stiže pomoć od Nemačke: Pet borbenih dronova se već nalazi tamo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački kancelar Olaf Šolc je poručio da će biti "nulte tolerancije za antisemitizam" u Nemačkoj.

  • 3
Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc ponudio je Izraelu vojnu pomoć i obećao da će suzbiti podršku Hamasu u Nemačkoj nakon napada palestinske militantne grupe na Izrael.

- U ovom trenutku postoji samo jedno mesto za Nemačku - na strani Izraela. Naša istorija, naša odgovornost koja proizilazi iz Holokausta, tera nas da se zauzmemo za bezbednost Države Izrael - rekao je Šolc, prenosi Tajms of Izrael.

On je poručio da će biti "nulte tolerancije za antisemitizam" u Nemačkoj.

Nemačko ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da je pristalo na zahtev Izraela da koristi dva od pet borbenih dronova Heron TP koje iznajmljuje od nemačke vojske i koji se već nalaze u Izraelu.

Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus rekao je da je Izrael zatražio municiju za ratne brodove, dodavši da će se o tome raspravljati.

Šolc je ranije rekao da će zabraniti delovanje palestinske militantne grupe Hamas u toj zemlji.

Pored toga, biće zabranjeno delovanje propalestinskog udruženja "Samidoun", nakon što su njegovi članovi slavili "najbrutalnije terorističke akte na ulicama", preneo je Rojters.

Šolc je kritikovao Iran zbog podrške palestinskoj militantnoj grupi Hamas i poručio da će raditi sa regionalnim silama kako bi pokušao da zaustavi dalje širenje nasilja.

- Iako nemamo čvrste dokaze da je Iran operativno podržao ovaj kukavički napad, svima je jasno da bez iranske podrške Hamas nikada ne bi mogao da pokrene ovaj napad bez presedana - rekao je nemački kancelar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARS

    13. oktobar 2023 | 09:12

    Samo da ne pogreše Nemci u slanju rekvizita sličnim onim iz nemačkih koncetracionih logora čime su i ubijali Jevreje ?

  • Драган

    13. oktobar 2023 | 12:30

    ГЕРМАНИ УВЕК СИПАЈУ БЕНЗИН НА ВАТРУ ! ЈЕВРЕЈИ СУ ЉУДИ ИСТО КАО И ПАЛЕСТИНЦИ ! Треба учинити нешто да нико не буде убијен , а не помоћи некоме да убије што више са друге стране !Немцима је мало што су САМО у Другом Светском Рату изазвали смрт више од ПЕДЕСЕТ МИЛИОНА ЉУДИ и уништили ЕВРОПУ !Да ли њиХови пОлитичари имају нешто хумано у себи ?

  • baba

    13. oktobar 2023 | 14:07

    Nemci su nastavak hitlera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA