Vreme čitanja: oko 1 min.

Hezbolah saopštio da je spreman da se pridruži Hamasu: Obelodanili i kada će se to desiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelska vojska je pojačala snage u severnom Izraelu poslednjih dana, usred strahovanja da će teroristička grupa Hezbolah sa sedištem u Libanu otvoriti drugi front usred rata izazvanog invazijom Hamasa na jug Izrarela iz pojasa Gaze

  • 3
Hezbolah Foto: Shutterstock

Libanski pokret Hezbolah, koji podržava Iran, saopštio je danas da je spreman da se pridruži Hamasu u ratu protiv Izraela kada za to dođe vreme.

"Potpuno smo spremni i kada dođe vreme za akciju, mi ćemo to preduzeti", rekao je zamenik šefa Hezbolaha Naim Kasem na skupu podrške Palestincima u južnom predgrađu Bejruta, objavio je "Times of Israel".

Izraelska vojska je pojačala snage u severnom Izraelu poslednjih dana, usred strahovanja da će teroristička grupa Hezbolah sa sedištem u Libanu otvoriti drugi front usred rata izazvanog invazijom Hamasa na jug Izrarela iz pojasa Gaze.

Izraelske odbrambene snage (IDF) proglasile su pojedina područja u severnom gradu Metula zatvorenom vojnom zonom, saopštile su danas lokalne vlasti.

Zatvorena vojna zona se odnosi samo na delove grada u blizini granične ograde sa Libanom, javio je izraelski vojni radio.

Stanovnicima Metule je poslednjih dana preporučeno da napuste grad usred ratnih tenzija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izraelske odbrambene snage zauzimaju položaje na jugu zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manny

    13. oktobar 2023 | 14:19

    Ima da vas izrael I ameri na pune granatama hahaha hohoho 💣 💣

  • Miki

    13. oktobar 2023 | 17:24

    Nista vi nemozete izraelu i hamas i hezbulah su privatne grupe dok se ne ukljuci direktno egipat ili iran saudijska arabija Turska sve dotad samo stetite palestincima a ovi se nece ukljucit zbog straha od Amerike inace 7 miliona jevreja (ovi arapi preko pola milijarde ih ima) mogu ih pojest za dorucak

  • Mane

    13. oktobar 2023 | 15:09

    Bolje vam je da budete mirni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA