Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika potražnja za letovima iz Izraela, put do Evrope košta čitavo bogatstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi žele da napuste Izrael nakon subotnjeg napada palestinskih militanata iz pokreta Hamas na koji je Izrael odgovorio bombardovanjem Gaze

  • 0
Aerodrom Tel Aviv, Ben Gurion Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

U Izraelu vlada velika potražnja za letovima iz zemlje, a cena nekih privatnih prevoznika za put u Evropu dostiže i 50.000 dolara, izjavio je danas izvršni direktor švajcarske avio-kompanije "Luna džets" Ejmerik Segar.

Cena leta privatnim avionom sa šest do osam sedišta van Tel Aviva košta oko 40.000 dolara za Dubai i 50.000 dolara za Evropu, što je za pet do 10 odsto veće nego što je standardna cena, prenosi Rojters.

Mnogi žele da napuste Izrael nakon subotnjeg napada palestinskih militanata iz pokreta Hamas na koji je Izrael odgovorio bombardovanjem Gaze.

Segar je rekao da putnici žele da odmah otputuju i ne biraju termin, a često im nije bitna ni krajnja destinacija, traže samo da to bude negde u srednjoj Evropi.

"Izvucite me odavde", to je jedino što putnici kažu, ističe direktor švajcarske avio-kompanije.

Avio-kompanija Luna džets bi u uobičajenim okolnostima obavila jedan ili dva leta iz Tel Aviva nedeljno, ali ove nedelje planira da preveze oko 500 putnika na destinacije kao što su Pariz, Dubai ili Ženeva.

Kompanija je primetila i interesovanje putnika da napuste jordanski glavni grad Aman ili libansku prestonicu Bejrut.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Hamas ispaljuje salvu projektila na Izrael iz Gaze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA