Vreme čitanja: oko 1 min.

Trampov saradnik kandidat za mesto smenjenog Kevina Makartija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džim Džordan igra vodeću ulogu u tekućoj istrazi Nadzornog odbora Predstavničkog doma protiv predsednika Džozefa Bajdena

  • 0
Kongres SAD Foto: Tanjug/AP

Predstavnici Republikanske partije u Predstavničkom domu američkog Kongresa izabrali su večeras Džima Džordana, predsednika Odbora za pravosuđe i saradnika bivšeg predsednika Donalda Trampa, za svog kandidata za mesto novog predsedavajućeg Predstavničkog doma.

Džordan je pobedio protivkandidata Ostina Skota na internom, tajnom glasanju na Kapitol Hilu, ali nema garancije da može da obezbedi 217 glasova potrebnih u Predstavničkom domu, prenosi NBC njuz.

Džordan važi za jednog od najbližih Trampovih pristalica i igra vodeću ulogu u tekućoj istrazi Nadzornog odbora Predstavničkog doma protiv predsednika Džozefa Bajdena, preneo je Tanjug.

Dan ranije republikanac iz Luizijane Stiven Skalis, povukao je svoju kandidaturu za ovu funkciju.

Ranije ovog meseca, većina članova Predstavničkog doma glasala je za smenu Kevina Makartija sa mesta predsedavajućeg Donjeg doma američkog Kongresa.

(Telegraf.rs)

Video: Izglasan opoziv Donalda Trampa u Predstavničkom domu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA