Vreme čitanja: oko 1 min.

BBC: Deca stradala u napadu na palestinski konvoj u Gazi

Vreme čitanja: oko 1 min.

BBC piše da je potvrdio da se napad na konvoj dogodio u Ulici Salah Al Din, na jednoj od dve rute za evakuaciju sa severa na jug Gaze

  • 1
Gaza, evakuacija civila Foto: Tanjug/AP

Deca su stradala u napadu na konvoj koji je pokušavao da napusti sever Gaze, javlja BBC.

Prvi izveštaji o napadu na konvoj vozila koji su krenuli prema jugu Gaze pojavili su se juče, a potom su počeli i da kruže snimci navodnog napada.

BBC piše da je potvrdio da se napad na konvoj dogodio u Ulici Salah Al Din, na jednoj od dve rute za evakuaciju sa severa na jug Gaze.

Put je bio zakrčen juče jer su mnogi stanovnici Gaze krenuli da ka jugu, a nakon upozorenja izraelskih vlasti da napuste područje.

Na snimku koji kruži vidi se 12 tela, najviše žena i dece, među kojima ima i malilšana starosti od dve do pet godina, navodi BBC. Kako navode, senke na snimku ukazuju na to da je snimak nastao oko 17.30 časova po lokalnom vremenu.

Većina tela snimljena je kako leži na zadnjem delu kamiona s ravnim platformama, dok su druga razbacana po putu. Na putu su snimljena i druga oštećena vozila.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 70 ljudi ubijeno na licu mesta i da za napad okrivljuje Izrael. Izraelske odbrambene snage (IDF) kažu da istražuju slučaj, ali ističu da njihovi neprijatelji pokušavaju da spreče civile da napuste sever.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STRASNO

    14. oktobar 2023 | 16:57

    Svi cute o ubijenoj palestinskoj deci isto kao i o srpskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA