Vreme čitanja: oko 1 min.

Katar i Saudijska Arabija protiv prisilnog raseljavanja Palestinaca unutar Gaze

Vreme čitanja: oko 1 min.

U saopštenju katarskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da se poziva na ukidanje opsade Pojasa Gaze i pružanje pune zaštite palestinskim civilima u skladu sa međunarodnim i humanitarnim zakonima

  • 1
Gaza, evakuacija civila Foto: Tanjug/AP

Katar i Saudijska Arabija kategorički odbijaju prisilno raseljavanje Palestinaca unutar Gaze, nakon što je Izrael pozvao građane Gaze da napuste sever te teritorije i krenu na jug.

U saopštenju katarskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da se poziva na ukidanje opsade Pojasa Gaze i pružanje pune zaštite palestinskim civilima u skladu sa međunarodnim i humanitarnim zakonima, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Saudijsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je slično saopštenje tokom noći na platformi X (Tviter). Ono je, takođe, pozvalo na pružanje pomoći i obezbeđivanje medicinskih zaliha stanovnicima Gaze, "posebno jer uskraćivanje ovih osnovnih stvari predstavlja kršenje međunarodnog humanitarnog prava na dostojanstven život".

(Telegraf.rs)

Video: Snimci izraelske vojske: Napadi na uporišta Hamasa u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iran

    15. oktobar 2023 | 11:02

    Je ptotiv kopnene invazije na gazu rekli su izraelu da ce odgovoriti al iran je prilicno daleko od gaze a egipat saudija i ovi blizi su yz ameriku a samim tim i izrael, i palestina i izrael imaju pravo na svoju drzavu al to ocito ne odgovara amerima i britancima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA