Vreme čitanja: oko 1 min.

Ozbiljne pretnje Irana: Očekujte preventivni napad u narednim satima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve opcije su otvorene i ne možemo biti ravnodušni prema ratnim zločinima počinjenim nad narodom Gaze“, rekao je iranski šef diplomatije

  • 3
zastava Irana Foto: Tanjug/AP

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan upozorio je da se "preventivna akcija" protiv Izraela može očekivati "u narednim satima", signalizirajući potencijalnu eskalaciju sukoba.

U direktnom prenosu za državnu televiziju, Amirabdolahjan je rekao da "vođe grupa otpora neće dozvoliti cionističkom režimu da se ponaša na bilo koji način u Gazi“, pominjući svoj sastanak sa šefom Hezbolaha Hasanom Nasralahom u subotu.

"U narednim satima očekuje se mogućnost preventivnog dejstva fronta otpora. Sve opcije su otvorene i ne možemo biti ravnodušni prema ratnim zločinima počinjenim nad narodom Gaze“, rekao je on.

Amirabdolahjan je rekao da "ako danas ne odbranimo Gazu, sutra moramo da se branimo od ovih fosfornih bombi u dečijoj bolnici u našoj zemlji".

Podsetimo, Human Rights Watch je optužio Izrael da je koristio municiju sa belim fosforom u svojim vojnim operacijama u Gazi i Libanu prošle nedelje. Izrael je negirao te navode.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je ranije u ponedeljak da ističe vreme za postizanje političkog rešenja i upozorio na širenje rata Izraela i Hamasa na druge frontove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iran laze

    17. oktobar 2023 | 01:08

    Iran je sve I zakuvao. Daje novac Hamasu pa im sada kao zao. Zlo jedno najvece! Neka se bije sa Amerikancima a Izrael I Palestinu nek ostavi na miru. Da nema raznih interesa tamo bi bio mir. Nego Iran sikaniraju Palestince I koriste ih kao topovsko meso a napadaju Jevreje bez razloga. Samo smisljalju nesto. Ali oni I sopstveni narod ubijaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA