≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajden kreće put Izraela: Prvi čovek SAD se ukrcao u avion

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik je snimljen u trenutku kada ulazi u predsednički avion

  • 4
Džo Bajden, put u Izrael Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek SAD Džo Bajden ušao je u predsednički avion koji treba da ga odvede u Izrael, gde bi trebalo da se sastane sa premijerom te zemlje Benjaminom Netanjahuom.

Tokom posete Bliskom istoku, Bajden je trebalo da se sretnje i sa palestinskim kolegom, ali i da prisustvuje samitu u Jordanu, što je u međuvremenu otkazano.

Plan je da američki predsednik u sredu boravi u Izraelu nekoliko časova, a potom je trebalo da se zaputi u glavni grad Jordana Aman, gde je trebalo da razgovara sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem, ali i palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i jordanskim kraljem Abdulahom.

Međutim, nakon što je u utorak uveče gađana bolnica u Gazi, Abas je otkazao sastanak sa Bajdenom, a potom je stigla i vest iz Jordana da se samit otkazuje. Na kraju je Bela kuća saopštila da Bajden neće otputovati u Jordan...

U ovom trenutku nije poznato da li će ovo produžiti Bajdenov boravak u Izraelu i koji su dalji planovi.

Inače, cilj konferencije u Jordanu bio je da se pronađu načini da se obnovi dostava humanitarna pomoć Palestincima, u trenutku dok traju sukobi izraelske vojske i palestinskog militantnog Hamasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA