Vreme čitanja: oko 4 min.

Na imanju biznismena nađene ugljenisane kosti, sumnja se da je on njegova 9. žrtva: Mamio muškarce i ubijao ih

Vreme čitanja: oko 4 min.

Istražitelji veruju da je Baumejster, oženjeni otac troje dece koji je posećivao gej barove, namamio muškarce u svoju kuću i ubio ih. Do 1999. godine vlasti su ga povezale sa nestankom najmanje 16 muškaraca od 1980.

  • 0
Herbert Richard Baumeister , Allen Livingston Foto: Privatna arhiva

Vlasti Indijane identifikovale su muškarca iz Indijanapolisa koji je nestao 1993. godine kao devetu pretpostavljenu žrtvu biznismena koji je odavno preminuo, a koji je osumnjičeni za niz ubistava tokom 1980. i 1990. godina, rekao je mrtvozornik ove nedelje.

Do ovog saznanja došlo se nakon što je porodica mladića koji je nestao odavno pozvala nadležne da identifikuju ugljenisane kosti i fragmente pronađene na imanju osumnjičenog.

Kost pronađena 1996. godine na imanju Herberta Baumejstera na području Indijanapolisa identifikovana je uz pomoć DNK uzorka pljuvačke majke žrtve i otkriveno je da pripada Alenu Livinstonu, rekao je mrtvozornik okruga Hamilton Džef Dželison, prenosi CBS News.

Livingston je imao 27 godina kada je njegov nestanak prijavljen policiji u avgustu 1993. godine. On je nestao istog dana kad i još jedna navodna žrtva Baumejstera, Manuel Resendez, čije je telo takođe pronađeno zakopano na imanju osumnjičenog.

Njegova identifikacija učinila je Livingstona devetom navodnom žrtvom biznismena, koje su istražitelji identifikovali među skoro 10.000 ugljenisanih kostiju i fragmenata kostiju koji su pronađeni na Herbertovom prostranom imanju, rekao je Dželison.

Herbert Richard Baumeister , Allen Livingston Alen Livinston Foto: Privatna arhiva

Baumejster je imao 49 godina kada je izvršio samoubistvo u Kanadi u julu 1996. godine kada su istražitelji hteli da ga ispitaju o ljudskim ostacima pronađenim na farmi Foks Holov, njegovom imanju u Vestfildu.

Istražitelji veruju da je Baumejster, oženjeni otac troje dece koji je posećivao gej barove, namamio muškarce u svoju kuću i ubio ih. Do 1999. godine vlasti su ga povezale sa nestankom najmanje 16 muškaraca od 1980, uključujući nekoliko čija su tela pronađena bačena u plitke potoke u ruralnoj centralnoj Indijani i zapadnom Ohaju.

Dželison je prošle godine najavio obnovljene napore da se identifikuju ugljenisane kosti i fragmenti tražeći od rođaka mladića koji su nestali između sredine 1980-ih i sredine 1990-ih da dostave uzorke DNK. On je rekao da istražitelji veruju da kosti i fragmenti mogu predstavljati ostatke najmanje 25 ljudi.

Livingstonova porodica je podstakla ponovni pokušaj identifikacije, rekao je Dželison, kada ga je prošle godine nazvao jedan od njegovih rođaka i rekao da njegova porodica veruje da je Livingston možda bio među ostacima pronađenim na imanju Baumejstera. Dželison je rekao da mu je rođak rekao da je Livingstonova majka bolesna "i da bi porodica htela da joj pruži nekakav zaključak".

Dželison je rekao da se čudi činjenici da su Livingstonovi posmrtni ostaci prvi identifikovani među 44 pojedinačne kosti ili fragmenta koji su od tada poslati u Laboratoriju Državne policije Indijane na analizu kako bi se izdvojila DNK.

"Kakve su šanse, od 10.000 ostataka? Od 10.000, odabrali smo 44 i prva identifikacija je osoba iz porodice koja je pokrenula celu ovu stvar", rekao je on.

Dželison je rekao da je pozvao Livingstonovu majku u ponedeljak da prenese vest nakon što ga je osoblje iz laboratorije državne policije obavestilo o uspehu u identifikaciji kosti kao njenog sina.

Dželison je rekao da su mnoge od hiljada kostiju i fragmenata pronađenih na imanju spaljene i zgnječene. Za istrage koje se oslanjaju na DNK, rekao je, "to su verovatno dve najgore stvari koje možete da uradite ostacima".

Tokom prvobitne istrage 1990-ih, 11 uzoraka ljudske DNK ekstrahovano je iz kostiju i fragmenata kostiju. Osam od tih ljudi, svi mladići, identifikovano je i upareno sa uzorcima DNK, a Livingston je sada deveti identifikovan, rekao je Dželison.

Četiri dodatna DNK profila razvijena su iz kostiju i fragmenata, a u toku je rad na upoređivanju onih sa uzorcima DNK koje su dali rođaci drugih nestalih muškaraca, rekao je on.

Do sada je više od 30 porodica dalo uzorke DNK, a Dželison se nada da će i druge porodice dostaviti dodatne uzorke.

"Ako vam je neko nestao od 1980-ih do sredine 1990-ih, kontaktirajte nas jer mi ne znamo domete ovog zločina", rekao je on.

Slučaj je počeo u junu 1996. godine kada je Baumejsterov 15-godišnji sin otkrio ljudsku lobanju oko 60 metara od kuće.

Istraga je počela dok su Baumejster i njegova supruga bili usred brakorazvodnog postupka, preneo je WTTV. Dan nakon što je njihov sin pronašao kosti, Baumejsterovoj supruzi je dodeljena hitna zaštitna naredba i starateljstvo da ga drži dalje od nje i troje dece.

U to vreme, Baumejster je objasnio otkriće, rekavši da je to deo medicinske prakse njegovog pokojnog oca, izvestila je stanica.

Tri dana nakon što je dečak otkrio ostatke, vatrogasci okruga Hamilton pronašli su još posmrtnih ostataka, što je zbunilo istražitelje, izvestila je stanica.

"To je neobično mesto za pronalaženje tela“, rekao je tadašnji šerif Džo Kuk.

Svi koji veruju da su rođaci nestale osobe koja bi mogla biti povezana sa slučajem, mole se da kontaktiraju mrtvozornike okruga Hamilton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA