≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlada bankarka dobila otkaz zbog jezivog komentara o Jevrejima: "To ne tolerišemo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banka nije imala razumijevanja za ovaj ispad

  • 4
Nozima Husainova Foto: LinkedIn/Nozima Husainova

Nozima Husainova (25), bankarka koja je diplomirala financije na Univerzitetu u Bruklinu 2021. godine, dobila je momentalni otkaz nakon što je komentirsala sukob Izraela i Palestine, prenosi New York Post.

Na Instagram storiju ostavila je odvratan komentar koji je ubrzo obrisala, a isključila je i sve društvene mreže.

Ali neprofitna organizacija Stop Antisemitizmu bila je brža. Objavili su screenshot poruke mlade bankarke što je stiglo i do njenih poslodavaca. I već sutradan nije imala posao.

Šta je napisala?

"Čim je baptistička bolnica u Gazi bombardovana, Izraelci su preuzeli odgovornost i hvalili se da su ubili teroriste koji su bili unutra. Kad su objavljeni snimci civilnih žrtava, Izraelci su obrisali tvitove i rekli da su Palestinci bombardovali sami sebe. Nije ni čudo što je Hitler hteo da ih se reši", napisala je Husainova.

Osim što je komentar odvratan, jer spominje Holokaust u kojem su pobijeni milioni Jevreja, ne postoji nijedan dokaz da su se Izraelci hvalili što su pogodili bolnicu, što je dotična preuzela verovatno s neke društvene mreže. Izraelska vojska objavila je snimke na kojima tvrde da je raketa koja je pogodila bolnicu ispaljena iz Gaze i da su je ispalili borci "Islamskog džihada".

Objavili su i audio zapis za koji tvrde da je razgovor militanata nakon neuspešnog lansiranja rakete koja je kasnije pala na bolnicu gde su poginuli civili.

Banka nije imala razumijevanja za ovaj ispad.

"Poništili smo joj ugovor nakon antisemitskog komentara na društvenim mrežama. Osuđujemo antisemitizam i govor mržnje i to ne toleriramo", objavio je portparol City banke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    20. oktobar 2023 | 17:34

    A da je komentar bio protiv Palestinaca i antipalestinski, e onda ne bi ni orstom mrdnuli, naprotiv, to bi bio i poželjan narativ.

  • Sasa

    20. oktobar 2023 | 17:02

    A sloboda govora,,,misljenja,,,pravo....zapad je zlo...

  • dokazanao

    20. oktobar 2023 | 19:13

    a i sami hamasovci priznali. takođe raketa koju su lansirali hamadovci pala na parking ispred bolnice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA