Vreme čitanja: oko 1 min.

Spaljivanje Kurana ga promenilo: Terorista iz Brisela roditelje obavestio pre napada, pozivao na džihad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka ubijenog ISIS-ovca rekla je jednoj tunižanskoj televiziji kako ju je sin kontaktirao pre monstruoznog čina i spomenuo joj spaljivanje Kurana u Švedskoj

  • 0
Slajem Sluma Slayem Slouma Belgija Brisel pucnjava Foto: Tanjug/AP, Privatna arhiva

Islamski terorista Abdesalem Lasued (45), ilegalni migrant u Belgiji, koji je ubio dvojicu fudbalskih navijača u Briselu, pre samog izvršenja, razgovarao je sa svojim roditeljima o terorističkom aktu koji je počinio i pozivao na Kuran.

Podsetimo, 45-godišnjak ubijen je od strane belgijske policije nakon što je iz automatske puške usmrtio dvojicu fudbalskih navijača iz Švedske. On je prilikom tog čina uzvikivao "Alahu akbar".

Majka ubijenog ISIS-ovca rekla je jednoj tunižanskoj televiziji kako ju je sin kontaktirao pre monstruoznog čina i spomenuo joj spaljivanje Kurana u Švedskoj. Navodno, govorio je izvođenju "džihada" i pitao je svog oca da li želi da mu sin umre, prenosi Sveriges Radio.

Ona je spomenula da njen sin "nikada više nije bio isti" nakon spaljivanja Kurana u Švedskoj i da su ona i njen muž "šokirani i tužni" zbog ovoga što se desilo.

Inače, spaljivanje Kurana je u poslednje vreme postalo sve veći problem za Dansku i Švedsku. Oni su bili suočeni sa više akcija u kojima su primerci oštećeni ili uništeni. Dva iračka aktivista su u Švedskoj oskrnavila jedan primerak Kurana, što je dovelo do napetosti između ove skandinavske zemlje sa zemljama koje imaju muslimansku većinu.

Supruga čije pravo ime nije otkriveno, u ponedeljak je sa ćerkom pobegla iz strada da će njen muž doći kući. Ona je otišla u policiju i ispričala im sve što je znala. Ubrzo nakon prijave, njenog muža, prevezla su kola Hitne pomoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA