≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelske trupe izvršile raciju u kući zamenika vođe Hamasa: Evo zašto im je od 7. oktobra baš on ključna meta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Al-Aruri, koji se nalazi u Libanu, ključna je meta za Izrael nakon napada 7. oktobra

  • 0
Saleh al-Aruri Hamas Foto: JAMAL ARURI / AFP / Profimedia

Izraelske trupe su danas na Zapadnoj obali izvršile raciju u kući zamenika vođe Hamasa i jednog od osnivača vojnog krila te organizacije, Saleha al Arurija, i priveli članove njegove porodice, saopštili su očevici.

Al-Aruri, koji se nalazi u Libanu, ključna je meta za Izrael nakon napada 7. oktobra, kada su pripadnici Hamasa iz Gaze upali na jug Izraela i ubili najmanje 1.400 ljudi, uglavnom civila i zarobili više od 200 talaca, naveli su izraelski zvaničnici, preneo je "Tajms of Izrael".

Vojnici su u zoru ušli u Arurijev dom u selu Arura, nekih 20 kilometara severno od Ramale, uhapsivši više od 20 ljudi, uključujući jednog od njegove braće i devet nećaka, rekli su čelnik sela Ali al-Kasib i svedoci.

Na desetine ljudi privedeno je na ispitivanje. Vojska je saopštila da je racija organizovana zajedno sa službom unutrašnje bezbednosti Šin Bet i da je dovela do hapšenja "desetina članova Hamasa", među kojima su i rođaci Arurija. Aruri je proveo skoro 20 godina u izraelskim zatvorima, a oslobođen je 2010. godine pod uslovom da ode u izgnanstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA