≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael od večeras pojačava napade na Gazu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hezbolah i savezničke palestinske terorističke grupe izvele su svakodnevne raketne napade iz Libana na položaje IDF i izraelske gradove tokom poslednje dve sedmice

  • 0
Bolnica, Al Ahli, Gaza, satelitski snimak Foto: Tanjug/AP

Izrael će od večeras pojačati napade na Gazu da bi se smanjila opasnost za izraelsku vojsku u narednim fazama rata, izjavio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kontraadmiral Danijel Hagari.

Hagari je ponovio pozive stanovnicima Pojasa Gaze da se evakuišu na jug te enklave, preneo je Rojters.

IDF je i dalje fokusiran na Gazu gde je Hamas koji drži taoce, uprkos ponovljenim napadima terorističke libanske grupe Hezbolah na sever Izraela iz Libana, rekao je Hagari.

"Svakog dana vršimo procenu severa. Snažni smo u odbrani i napadu na granici sa Libanom, ali glavni zadatak na koji smo fokusirani je Gaza", istakao je Hagari na konferenciji za novinare, objavio je "Tajms of Izrael".

Hezbolah i savezničke palestinske terorističke grupe izvele su svakodnevne raketne napade iz Libana na položaje IDF i izraelske gradove tokom poslednje dve sedmice, a izraelska vojska je uzvratila napadima na lokacije i operativce Hezbolaha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA