≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuću-muzej Pabla Eskobara posećivali turisti, a u njoj sve vreme živeo brat šefa kartela Medeljina: Oduzeće je

Vreme čitanja: oko 2 min.

U kući-muzeju narko-bosa nalazile su se slike koje su ga poredile sa likom iz mafijaškog filma Kum. Takođe je nuđena roba kao što su majice, privesci za ključeve, kačketi, biste, pončoi, sveske, obuća i drugo sa likom Pabla Eskobara

  • 0
Kuća-muzej Pabla Eskobara Foto: Tužilaštvo

Tužilaštvo Kolumbije je u petak ujutru objavilo zahtev za oduzimanje imovine u kući koja je funkcionisala kao muzej Pabla Eskobara u Medeljinu.

Prema tužilaštvu, imovina je procenjena na skoro 12.000 miliona pezosa, a kupio ju je šef kartela Medeljina i u njoj trenutno živi njegov brat Roberto de Hesus Eskobar Gavirija, poznatiji kao El Osito (Mali medved).

"Ovo je imanje koje se nalazi u naselju La Asomadera 2, u Medeljinu, čija bi preliminarna vrednost premašila 12.000 miliona pezosa. Imanje je kupio Pablo Eskobar, nakon njegove smrti, prepuštena je različitim ljudima", naveli su iz Tužilaštva.

Kako je saopštilo pravosuđe, nakon smrti Pabla Eskobara, "Mali medved" je pribegao pravnim manevrima da zadrži luksuznu imovinu koja je bila na ime žene čiji identitet vlasti nisu otkrile.

U kući-muzeju narko-bosa nalazile su se slike koje su ga poredile sa likom iz mafijaškog filma Kum. Takođe je nuđena roba kao što su majice, privesci za ključeve, kačketi, biste, nosači, pončoi, sveske, obuća i drugo sa likom Pabla Eskobara, pa čak i njegovog brata, El Osita.

U obilasku kuće možete videti fotografije Pabla Eskobara i njegovih ljudi na vrhuncu kartela u Medeljinu, bilo je murala koji su istakli sliku trgovca drogom i njegovih aktivnosti u podzemlju, kao i zoološkog vrta koji je imao na hacijendu i druge ekscentričnosti Eskobara Gavirije.

"Kao deo strategije Argente koju je naredio državni tužilac Francisko Barbosa, da utiče na imovinu organizovanog kriminala i trgovine drogom, tužilaštvo je otkrilo imovinu koju je Pablo Emilio Eskobar Gavirija stekao nezakonitim novcem stečenim 80-ih i 90-ih godina", izjavila je Lilijana Donado, direktorka Odeljenja za oduzimanje imovine u Tužilaštvu.

Prema tužiocu, imovina koja se nalazi na brdu Asomadera, u centralnom istoku Medeljina, ima preliminarnu vrednost od 12.000 miliona pezosa.

Međutim, njena vrednost može se eksponencijalno povećati ako se detaljno opisuju luksuzna renoviranja koje je Roberto Eskobar Gavirija uradio na njoj.

Kuću su posećivali turisti, prenose mediji.

Dokazi koje su prikupili istražitelji pokazuju da je imanje neprekidno bilo naseljeno i da je muzej Pabla Eskobara imao unosne svrhe za njegovog brata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA